acemianne___ yohh_yavv en az 50 kelime olmalı ve 2 3 lü kelimeler beklenir benim de 26 aylık saymayı bıraktım ya konuşuyor az çok herseyi
aysebb yohh_yavv Genelde 2 kelimeli cümleler kurması beklenir. 27 aylık kızım var 3-4 kelimeli cümleler kuruyor şuan
ilenalemin yohh_yavv 20 aylık.çok fazla kelime var ama asla cümle yok.benimkinr de laf ediyorlar.sizin gayet ideal bence.o aylarda naaılsı peki
yohh_yavv adaatuna ya benim ilk anneliğimde pek de fikir sahibi değilim oğlum 27 aylık 4’lü kelimeli cümle kurabiliyo ama dün bi tanıdığım konuşması gecikmiş sanırım dedi kelimes sayısını saymayı bıraktım çok fazla tekli kelimesi var acaba cümle olarak mı az kalmış diye aklıma takıldı
adaatuna yohh_yavv benim kızım 22 ayda başladı konuşmaua şuan 27 aylık normal bizim gibi konuşuyor kelime sayısına felan bakmıyorum artık yani normal sizle sohpet edebiliyorsa takılmayın kelime sayısına
sessi yohh_yavv acaba tanıdığınız kaçlı kelime kullanıyor ki çocuğu yetersiz buluyor 😊sinir oluyorum şöyle gereksiz yoruma üçlü dörtlü kelime gayet iyidir boşverin.. oğlum 27 aylık olacak çevremde bu yaş grubu beş altı çocuk var kimisinin kelimesi anlaşılmıyor kimisi bizim gibi konuşuyor yaşından bu yana kimisi ikili cümlede hepsi farklı benim oğlumu sorarsanız artık ne kelime sayısı ne cümlesini saymıyorum konuşuyor bizle her şeyi anlatıyor bazen diyorum kaçlı kelime kullanıyor beşli falan var soru soruyor paragraf düzmesinide beklemiyorum 😊 doktorumuza 17. Ayında ikili cümlesi yok demiştim iki yaşına kadar zaten beklemiyoruz demişti ama popüler doktorlar bekleriz diyor dedim oda dil terapistide para kazansın dimi dedi 😊
yohh_yavv acemianne___ benim bebeğimde 26 aylık 1 hafta sonra 27 olucak 4 lü cümleleri var saymayı bıraktım kelime sayısı maşallah çok ama dün bi tanıdık sanki konuşması gecikmiş gibi dedi bende normal olduğunu düşünüyorum ama yinede aklıma takıldı
Ballilokmam11 yohh_yavv gayet iyi bence kendini ifade edebiliyor mu anlatabiliyor mu sizin söylediklerinizi alıyor ve cevap veriyor mu yani çevrenize bakmayın bence benim kızımda o kadarlık en öyle konuşuyordu gün geçtikçe de ilerliyor ben hiç geri mi diye düşünmedim şahsen
acemianne___ yohh_yavv takılmasın insanlar konuşur elbet herkesin bir fikri var biz anneler olarak yolunda olmayan bir şey olsa emin olun başkası demeden anlarız 🌸
yohh_yavv Ballilokmam11 evet anne su ver,baba işe gitti,anne abi mama yiyo,teyze bana kokka’çikolata’ ver gibi gibi bir çok cümlesi var her şeyi anlıyor ne desem,istesem yapar ama dedim acaba ben mi fark etmedim
yohh_yavv adaatuna evet soru sorduğumda gayet cevap veriyor söyleyebildği cümleler ile şükür biri geri mi diyince tuhaf oldum
yohh_yavv sessi kendi çocuğundan pay biçerek konuştu bende doktorumuza sorduğumda gayet iyi dedi milletin ağzı torba değil iş de büzemiyoruz her önüne gelen çok bilmiş gibi konuşuyor
yohh_yavv ilenalemin 21 aylık iken 2’li cümle kurmaya başladı “Baba gitti” gibi 20. Ayında sizin bebeğiniz gibi tekli kelimeleri vardı ama taş çatlasın 20 kelime felandır 21. Ayında bi açıldı artık sayamamaya başladım 1 ay bile çok fark ediyor
birbebis_ yohh_yavv benim kizim 26 hatta 27 aylik diyebilirim kelime sayisini hic saymadim ama erken konustu 2 yaşindan gun aldıgindan beri daha bir akici bir sekilde konusuyor ben ne soylersem papagan gibi benim cumlelerimi tekrarlar kendi kendine sarki soyler ninni soyler bunlar
yohh_yavv acemianne___ kesinlikle öyle ama insan takmıyorum desede aklımın bi köşesinde yer edyor insanlar ladın nereye gittiğini bilmeden konuşuyorlar
ilenalemin yohh_yavv yaa ne güzel darısı benim başıma.siizn bebeğinizin de maşallahı varve millete bakmyın
sessi yohh_yavv kesinlikle öyle zaten zor bu dönemde çocuk büyütmek bence herkes önüne bakmalı keşke şu instagramdaki doktorlar vs yasaklansa sürekli çocuklarımızda bir kusur arar olduk 🥹