esnyks uyumayınca uyumuyor canım öncelikle bunu kabullenmek gerek. İçsel olarak kendi kendimize işte şu saatlerde uyumazsa büyüme hormonunu yakalayamaz, geri kalır, uyku da beslenme kadar önemli gibi düşünüp endişe ediyoruz (şuan seni telkin ediyorum ama 17 aydır benim de endişelerim hep var) Kendimi çocukla odaya kapatıp saatlerce emzirerek uyutmaya çalıştığım günler oldu/oluyor. Hala geceleri emmek için 7-8 kez kalktığı oluyor hatta bir şey öğrendiyse vay halimize gece uyanıp uyanıp tekrarlıyor dakikalarca. Biraz salmak lazım ya. Evet şuan bebeğin çok küçük ama özellikle ileriki aylar için söylüyorum. 10. ayda mesela çocuğu uyutmaya çalışıp sinir stres ve öfkeden bitkin düşüyor, çoğu zaman kendim çocuktan önce uyuyordum gecem çöp oluyordu. Şimdi rutinine sağlık kalıp saatinde götürüyorum, yarım saat sonra baktım hiç ışık yok yallah salona bir sıcak kahve içerim ne uğraşacağım diyorum 😂 bir de gariptir ki bütün gün oynamayan tepemden inmeyen çocuk o an kendi kendine oynuyor mesela 😂 hiç unutmuyorum geçen ay kendi etrafında dönmeyi öğretti kuzenleri, gece kalkıp kalkıp yataktan inip dakikalarca etrafında döndü 😂 13. ay kabus gibiydi gece 1-2lere kadar odadaki tüm çekmeceleri boşaltır, birinden alıp öbürüne koyardı, eşimle yatakta oturur sessizce bu ritüelin bitmesini beklerdik tam 1 hafta sürdü bundan sıkılması 😅 Baktım o saate kadar uyanığız mesela, eşim onun başını beklerken ben gidip aspiratör silmiştim aradan çıksın diye 😂 Belli bir yaşa gelene kadar bu hep olacak kabullenmek ve ya uyum sağlamak ya da akışa bırakmak gerekiyor.