melipol ibcmom Ay Bebek Uyku Düzeni genel olarak; • Uyanıklık Süresi: 2–3 saat • Gündüz Uykusu: 2-3 uyku (toplam 1,5–3 saat arası) • Gece Uykusu: 10–12 saat toplam Bu Ay Sık Olanlar: •Gece uyanmaları •Uykuya zor dalma •Ayrılık kaygısı •Diş + motor gelişim etkisi İpucu içeren notlar: •Akşam rutini yap (banyo, kitap, ninni) •Oda karanlık olsun (loş ışık) •Aşırı yorgunluğa izin verme (çık yorgunluk uyutmaz) •Gündüz aktivite ekle (her gün yeni şeyler öğret) Kolaylıklar dilerim 🤗
kardelen2 ibcmom günde 2 uyukuya düşücek 11. Aya girdimi tek uyuku yetecek canım eğer gece uyanmadan uyusun istersen tabi bebekten bebeğe değişiyo diş çıkarma süreci falan olunca
ibcmom melipol tesekkürler. bunu chatgptden mi kopyaladınız? bi kaç gündür bana aynı seyleri söylüyorda 😂
ibcmom mamacitaa_ gece uykusuna kaçta yatırırdınız? benim bebek gece uykusuna yatırdıktan 30-40 dk sonra uyanıyor ve tekrar uyuması 1-2 saati buluyo artık yordu bi çare arıyorum
mamacitaa_ ibcmom hiç hatırlamıyorum inan kuzum ya suan 22 aylık oldu 😊 ama uykuları hep çok sıkıntıydı
mamacitaa_ ibcmom rica ederimmm 🌸🌸 elbette geçecek hepsi geçiyor hiçbir şey kalıcı değil allahım sağlık sıhhat versin inşallah yeter ki✨
dyguarya kardelen2 3 uyku ama benim bebeğim chatgpt dediği kadar uyanık kalamiyo 2 2 buçuk saat dayanabiliyo sonra çok huzursuzlaniyo. Ve gece saat başı uyanmaya başladı memekolik oldu resmen. Akşam uykusuna da 8-8 buçukta başlatıyorum en geç 9da uyumuş oluyo
ibcmom kardelen2 şuan iki uyku yapıyor toplam 3 saat sürüyor. ama gece uykusuna yatırdıktan 30-40dk da olan döngüyü bi türlü geçemiyo uyanıyo ve tekrar uyutmak cok zor oluyo. acaba yoramıyor muyuz ya
dunnobeck ibcmom Bizim düzenimiz şöyle: Sabah 6-7-8 arası uyanıyor (Genelde 7 gibi) Yaklaşık 1.5- 2 saat uyanık kalıyor, sonra ilk uykusunu 30-45 dk kadar yapıyor (bizde ilk uyku kısa oluyor ama geneli nasıldır bilmiyorum) Tekrar 2-2.5 saatlik uyanıklık oluyor ve öğlen uykusuna yatırıyorum, 1.5-2 saat uyuyor Sonra tekrar uyanıyor, 2-2.5 saat sonra yatırıyorum, en uzun uyuduğu zaman oluyor genelde tam 2 saat uyuyor. Bundan sonrası da zaten gece uykusu oluyor. Gün içinde toplamda 3 uyku yapıyor sonra gece uykusuna geçiyor. Biz daha günde 2 uykuya geçemiyoruz çünkü 2 saat uyanık kaldıktan sonra huysuzlanmaya başlıyor, böyle doğru mu yapıyorum bilmiyorum. 8 aylık olmamıza 3 gün kaldı yani daha yeni 8 aylık diyeyim
pag Kızım 8 aylık gündüz kısa uyuduğunda 3. Uyku istiyor yapmadığında hiç susmuyor sürekli ağlıyor duruma göre değişiyor yani.
[silindi] 8 aylikken geçiş donemiydi, bazen 2 bazen 3 , 9 8,5 aylikken tam oturdu uykularimiz, 2 defa uyku yaoiyor, saat 7 de uyanir, 10 da uyur, 1 saat uyuyor,11 uyanir, 3 de uyur,4 de kalkar , gece 9 da uyur