Mom103 Kızlar biz tadımlara başladık doktor patatesten başlattı patatesi ezip biraz zeytinyağı koyunca yine katı oluyor böyle mi olması gerekiyor? Havuç bal kabağı verirken de mi zeytinyağı koyuyorsunuz?
Eylulozlem1 Mom103 patates kabız yapabilir biraz sulandırın cok katı verirseniz sindirimi zor olabilir ben patates havuc kabak haslayıp blendrdan cekıp biraz zeytinyağı koyup verym
uyanik_ikra06 Mom103 ben ilk patatesi biraz katı verdim çatalla ezip zeytinyağı koydum. İkinci gün kendi suyuyla çorbadan biraz daha kıvamlı verdim sonra havuca geçtim yoğurt zaten veriyordum bunlardan önce Ama kuzum 5 gündür kaka yapmadı 🤷
Eylulozlem1 Mom103 süt de olur suda ben genelde su ile sulandurıyrm 6 ay 12 gunluk kızım kuru kayısı haşladım irmik kayısı pekmez le muhallebi gbı yapıp veryrm armut ve elma tattrdm muz denedm
Mom103 uyanik_ikra06 evet benim kız da kaka yapmadı daha bekliyorum yapmasını😬 sulandıracağım ben de ne yapalım
Ertugrulun_Annesii gokcekizinannesi havuç u nasıl yapıp yediriyorsunuz.? ben yeni baslayacam pek bilgim yok
uyanik_ikra06 Mom103 zeytinyağı koyunca da tadı iğrenç oldu zaten tuz filan koymuyoruz nasıl yesin bu bebekler 🤷 ben o günden sonra korktum vermedim bidaha vermem mi lazim devam etsemmi acaba
gokcekizinannesi Ertugrulun_Annesii haşladım canım suda. sonra çatalla ezdim. ama çok iyi haşlamak lazım pütürler kalıyor. isterseniz hafid suyundan ekleyip blenderla daha yumuşak bir kivam verebilirsiniz.
Mom103 uyanik_ikra06 zaten her gün kaka yapan bir bebek değil o yüzden kabız olmamıştır diye düşünüyorum zaten çay kaşığı kadar verdim 3 gündür artıramadım
espalp Mom103 ben anne sütü eklemiştim patatese havuca ve baş kabağına ilk gün. Sonrasında süt eklemeyi bıraktım. Hemen zeytinyağ da eklememiştim süt koyduğum için. Şu an birkaç sebzeyi karıştırınca zeytinyağ ekliyorum