aptpt Kızlar merhaba. Bebeğim dokuz ay on günlük çalışıyorum bakıcımla sorun yaşadık ve bakıcı bulamıyorum. Aşırı zor durumdayım psikolojim bozuldu ve bakıcıyla uğraşmak istemiyorum kreşe vermeyi düşünüyorum. Bebeğini bu kadar küçükken kreşe veren var mı ? Nasıl oluyor bi yardımcı olurmusunuz lütfen bu durumda olmayıp evinde oturup çocuğuna bakan anneler ayy verme çok küçük gibi yorumlar yapmasın zaten canım sıkkın zor durumda olmasam zaten vermem verenlerden ricam süreç nasıl ilerledi bebekte nasıl değişimler gelişimler oldu artı eksi yönleriyle
Snp57asel aptpt annen veya kayinvaliden bakamaz mı kusura bakmayın ama gerçekten küçük ve ortalıkta salgın dolaşırken yapmayın bunu bebeğinize bence buna kim yorum yapsa hepsi küçük diyecekler çünkü olumlu bir şey beklemeyin
Mmeelliikkeee aptpt gündüz bakımevi olarak geçiyor sanırım bu kadar küçük kreş almıyor ve her yerde yok .. bence önce bulunduğunuz yerde kurumu bulun kabul ediyorsa araştırın bi kaç gönderen memnuniyet yorumları vs çok zor bir süreç umarım kolaylıkla atlatırsınız .
Marianne aptpt 2,5 yaş öncesi kreş zor, 2 yaşında kızımı verdim, 2 gün gitti sadece. Bakıcı tuttum, 2 yaş 10 ay olana kadar öyle devam ettik. 6 aydan itibaren gündüz bakım evleri var, iş yerinde verenler de var, sabah servis gelip bebekleri toplayıp gidiyor.
safiye319_ aptpt yadırgamak istemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam hiç kimse yoksa bebeğime bakacak kreşe vereceğime istifa edip kendim bakarım hiç bişey çocugum dan kıymetli değil getirene kadar ne zorluklar çekiyoruz kimseye güvenip can parçamızı emanet edemeyiz kusura bakmayın yadırgamak istemem ama buraya yazdıysanız mecbur yorulmadan açık olmamlısınız kimseden olumlu bişey beklemeyin dokuz aylık bebekten ve kreşten bahsediyorsunuz
aptpt Snp57asel annem çalışıyor bakması gereken evi okutması gereken çocuğu var kayınvalidem evi uzak……..
aptpt Mmeelliikkeee evet ismi farklı olabilir buldum kurum en küçük 11 aylık varmış gidip görüşüp denemedim zaten önümüzdeki hafta tatil. Fikir almak istedim . Teşekkürler 🙏
twinmom5450 safiye319_ şu yorumunuz okadar saçmaki size istifa mı edeyim dememiş gönderen varsa yorum istemiş kimse evinde oturup bakmak zorunda değil herkesin şartları ve hayata bakışı farklı siz oturup bakın en iyi anne siz olursunuz
yenikullanici safiye319_ herkesin şartları aynı değil. Çalışan bir anne belli ki aklı başında bir kadın. Sizden önce düşünür çocuğunu demekki çalışması gerekiyor. Kaldı ki yarın öbür gün ne olacağı belli değil. İşten çıksa seneye iş bulabilecek mi ne olacak belirsiz. Burda bir sürü anne var çocuğu için işi bırakan. Postlara hiç denk gelmediniz herhalde bir çoğu tekrar işine dönemediği için mutsuz. İnsan kendini de düşünmeli biraz.
Birhaziranhikayesi safiye319_ yadırgamak istemiyor ve yadırgıyorsunuz. Kadın bunun tavsiyesini istemiyor bizzat yazmış aklınız almıyor mu? Siz kim oluyorsunuz da olumlu bir şey beklemeyin yazabiliyorsunuz? Herkesin hayat şartları aynı mı sanıyorsunuz çıkarın artık şu at gözlüklerini. Herkes çocuğu için çalışıyor zaten, siz ne sanıyorsunuz doğru bakmayayım çalışıp daha çok mu yorulayım diye işe giriyor insanlar!?!?! Bunu yazarken 3 senedir ev hanımlıgı yapan bir anne olarak yazıyorum mühendisim çocuğumun biraz daha büyümesini bekliyorum çünkü çok şükür ihtiyacım yok ama eğer olsaydı da yine evladımı onun geleceği için bırakıp çalışırdım biz buna hayat şartları ekmek parası diyoruz. Evinizin penceresini açın ve biraz oksijen alın !
hunilimomy aptpt gündüz bakim evleri var ama bu kadar küçük alacaklarını düşünmüyorum 12 aylik alıyorlar genellikle en erken
Asyaveannesi04 aptpt kayınvalide uzak bile olsa 1-2 sene idare edilebilir benim kayınvalidem de aynı ilçe de oturmuyoruz kadın evini bırakıp geldi, bazen böyle şeylerde evlatlara fedakarlık yapmak lazım benim annemde aynı şekilde yaptı dönüşümlü 3 yaşına kadar getirdiler sağolsunlar, 9 ay çok ama çok küçük 🥲 düşünüyorum ben yapar mıyım evladıma evimi bırakıp yaparım valla yeterki evladım mutlu olsun, huzurlu olsun diye
aptpt Asyaveannesi04 bırakıp gelse başım üstüne gelmeyeni zorla getiremem ve ev kredimiz var istifa etmem demek evi satıp kiraya çıkmamız demek ki kirayla bile eşim tek başına yetişemez malesef bu ekonomik şartlar altında istifa söz konusu bile değil
Bebegimm111111 Sizin kendi tercihiniz dir tabiki de ama 9 aylık bir bebeği vermeniz çokda doğru bir seçenek olmaz.Bunu düşünecek raddeye gelmiş olmanıza çok üzüldüm. Maddi olarak geçinmek ne kadar zor. Ama bence en en son çare olarak düşünün.
Asyaveannesi04 aptpt Ben istifa edin demedim aslında, eşiniz konuşsun anne zor durumdayız gelmen lazım diye. Benim kayınvalidem de öyleydi evimde evim. Ev sahibi olmamız için oğlun mutlu olmasını istiyorsan geleceksin dedim geldi ikna etmek sizin elinizde
aptalliketme twinmom5450 kimse evinde oturup bakmak zorunda değil Bu nasıl bir cümle Doğurduysanız bakmanız gerekmiyor mu?🤷
safiye319_ twinmom5450 evet en iyi anne ben olurum benimde 10 aylık bir bebeğin var getirdiysen bakmakta zorundayım bakamayacak şampiyon ellere teslim edeceksek getirmem de yeni yeni hareketlenen bir bebek tehlikeli aylarında mecbur annesi bakacak kusura bakmayında hiç. Kimse anne gibi bakamaz siz bakıcıya da kreşe de verebilirsiniz
twinmom5450 aptpt 1 yaş alan kreşler var gündüz bakım evi olarak geçiyor eviniz nerede bilmiyorum ama çevrenizde her kurumda olmamakla birlikte var bi gidip görüşün mutlaka zor olacaktır ama bu bi süreç sizde bebekte alışabilir lütfen üzülmeyin ilerde bu günler geçecek
GezginPaNDa aptpt annemde ayni şeyi yasadi kardesimi krese verdi . Çocuk büyüdü , büyüdü ama psikolojik olarak iyi değildi. Normale dönmesi için çok uğraştık. Simdi kardesim yetişkin oldu ama hala diyorum bebek yaşta kreşe gitmeseydi böyle olmazdı diye . Hala anneme kızıyorum. Geçen bile konusu geçti. Keşke bütün parayı dokseydik de bu cocuk kreşe gitmeseydi diye
deniz42mrs aptpt arkadaşım bebeğini verdi pedagoglar falanda varmış şuan 1,5 yaşına geldi hala bez kullanıyor ama güzel ilgileniyorlarmış sabah 9 akşam 5 çalışıyor arkadaşım kameradan izleyebiliyormuş Yani bence verilebilir eğer evden çalışmada olmasaydım bende mecbur verirdim evet zor ama çocuğumuza daha iyi hayat sunmak için çalışıyoruz sonuçta
twinmom5450 aptalliketme doğurduysa bakmak zorunda ama evinde bakmak zorunda değil herkesin şartları ve tercihi aynı olmak durumjnda değil cümleyi çekmeyin bence ne demek istediğim gayet açık
deniz42mrs aptalliketme öyle bir yeri almışsınız ki abdestsiz namaz kılma cümlesinden sadece namaz kılma yı alıp namaz kılmaya gerek yok demek gibi bişi olmuş 🤣 hanımefendinin demeye çalıştığı şey o değil