tamamdanolmuss Poğaça yapmak istiyorum da sabah yapamıyorum kızım yüzünden. O uyuduktan sonra yapsam hatta içine harcını da koyup pişmeye hazır hale getirip buzdolabına atsam olur mu?
Liyosunannesi tamamdanolmuss ben yaptım bikaç kere ama mayanın bi kokusu oldu poğaçalarda. Ben mi beceremedim bilemedim
nnoktaa tamamdanolmuss bekarken ertesi gün misafirim gelecekse gece geç saatte hamurumu mayalardım sabah erken kalkıp hemen şekil verirdim sıkıntı olmazdı. Buzdolabına hiç koymadım.
sarikavun tamamdanolmuss mayali hamursa dolapta da yavas mayalaaya devam eder dolaptan cikinca oda sicakligina getirip firina atarsaniz mis gibi olur. Ekmek fln yaptigimizda da bi gece dolapta yavas mayalanma yapariz ya daha guzel otursun mayasi diye
oseninyengenyengen Birgun once yapsak bayatlarmi benimde haftaya yapmam lazim hicte hasir nesir degilim pogaca borekle 😅
metomom oseninyengenyengen puf puf poğaça tarifi var nefis yemek tariflerindeben yapıyorum pişik şekilde buzluğa atıyorum misafir geleceği zaman çıkarıyorum geceden veya sabah erken bazen ısıtmıyorum bile çok güzel oluyor
Pamukhanim_ tamamdanolmuss sadece hamuru atılıyor burada bende sormuştum ama yapıp hiç görmedim yapıp çiğ şekilde buzluğa da atan vardı ama bilmiyorum
sdnce tamamdanolmuss mayalı hamuru yoğurup hemen dolaba koyuyorum sabah birazcık ekşimsi kokusu oluyor ama tadında bir değişiklik olmuyor. Mayasız hamurdan da börek yapınca koyuyorum sabah direkt fırınlıyorum onda da bir sıkıntı olmuyor
2evlatannesii tamamdanolmuss ben hep bu şekilde yaparım. Geceden şekil verir hava almayacak şekilde tepsiye poşet geçirip buzdolabına koyarım ertesi gün çıkarıp oda sıcaklığına gelince pişiriyorum çok güzel puf puf oluyor
2evlatannesii tamamdanolmuss yok hayır hava almayacak şekilde poşetledikten sonra kokuda geçmez hamura. Kokusu da olmuyor
gurbetteanne10 tamamdanolmuss ben bir kere şekil verip buzdolabına atmıştım hamur kendini salmıs tepsiye yayılmıstı hamurunu yap sabah içine koyup şekil ver derim