mom97X Kızlar lokantalardaki mercimek çorbaları çok güzel oluyor ama evde yapınca onlar gibi olmuyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz ? Püf noktanız var mı ? Babası eşi kardeşi şef olan varsa sorsun öğrenelim bacılar 😂
cokbilmismom mom97X lokantayla alakam yok ama benim çorbam çok begenilir. Mercimeği yıkayıp pişiriyorum kimyon tuz ve karabiber atıyorum. Daha sonra ayrı bir tavada tereyag ve un kavuruyorum, çorbayı blenderdan çekerken üzerine ekleyip blender yapıyorum mis gibi bir tadı oluyor isttersniz üstüne tereyeyaginra kırmızı biber de yapilabilir sos olarak
nadidelifora mom97X benim de çorbam beğenilir. Şöyle yapıyorum bir küçük soğan bir küçük patates ve havucu rondodan geçirip mercimekle pişiriyorum. Tavuk suyu da koyarım mutlaka. Sonra iki kaşık tereyağı iki kaşık un kavurup içine döker bizzt yaparım. Efsane güzel oluyor.
patlakprezervatif mom97X lokantalarda mercimek çorbasına zerdeçal katıyorlar bunu biliyorum ama ölçüsünü bilmiyorum 😅
Mircet mom97X bence tek püf noktası tereyağı 🤣 eğer tereyağ bol koyulursa enfes oluyor.Ben soğan havuç patates ve mercimek koyarım tane karabiber cok yakisiyor bunlar haşlanırken yarım limon sıkarım rengi altınsarısı gibi oluyor.Bol tereyağında bir kaşık unu kavururum sonra hepsi blendir
_-zynp-_ cokbilmismom denemek isterim ölçü verebilir misiniz ☺️🌺ben düdüklüde yapıyorum blendırdan geçirmiyorum eşim sevmiyor diye ama babam sever blendırdan geçirilmişi yapayım bende geldiğinde 😀
cokbilmismom mom97X yok salçalı sevmiyorum ben bu çorbayı. Bide zerdeçal koyuyorum yazmayı unutmuşum. Zerdeçal sadece rengini güzel yapıyor tadına bir etkisi yok
patlakprezervatif mom97X hatta o sapsarı rengini ona borçlu. Limonlu zerdeçallı kek yapmıştım. Sapsarı yaptığını oradan biliyorum 😄
uykusuzanne__ mom97X çorbalarım genelde güzel olur 👍 ama lokanta üsülü yapmıyorum normal mercimek çorbası yaparım😂
alinmom mom97X Genelde tek espirisi zerdeçal. Ben hep bu şekilde yaprım Soğan, sarımsak tereyağ ile kavurup kıvam alması için biraz un ekleyip kavuruyorum mercimeği ekleyip kendi yapmış olduğum tavuk suyunu ekliyorum yarım çay kaşığı zerdeçal üzerini geçicek kadar su koyuyorum. Tuz karabiber mis gibi olur. 😊
mamacitaa_ mom97X ben düdüklüde yapıyorum çok da beğenilir çorbam. un, zerdeçal filan da katmıyorum hiç 🤓 Mercimek yağ tuz biraz karabiber pulbiber su tamamdır 👌🏻 arada ise soğan filan atarım için e ya da sarımsak havuç vs
zarifhanim mom97X Tam tutan lokanta usülü mercimek çorbası tarifi vereyim. 6 su bardağı su, 1 su bardağı suda bekletilip yıkanmış kırmızı mercimek. 20 dk kaynatıp ayrı bir tavada bir yemek kaşığı un ve tereyağ kavuruyoruz. Çorbaya ekliyoruz. Renk için dilerseniz 1 tatlı kaşığı zerdeçal ekleyebilirsiniz. Yarım da limon sıkıp tuz eklediniz mi harika oluyor.
mom97X zarifhanim benim izlediğim videoda da soğan havuç patates ve mercimeği kavurup yapıyordu lokanta. Değişiyo demekki bazı yerlerde