melegininannesi38 Kızlar bebeğim herşeyi konusuyo ama ye eklerini uzatarak kullaniyo neden yaşayan var mı misal nereyeyeee diye konusuyo
tombikinannesi melegininannesi38 kendince bi dil oluşturuyor benimkide si ekini koyuyo ve ı harflerini i olarak söylüyo babasiii arabasi üçüsii(üç tane) 🤣
simseklivekalpli melegininannesi38 onu düzeltmeyin ama siz doğrusunu söylemeye devam edin. Karıştırıyorlar bazen sonra düzeliyor. Benim oğlum da çoğul ekini fazla kullanıyordu. Oyuncaklarlar diyordu mesela. Doğrusunu duya duya düzeltti.
SetenayCo melegininannesi38 Siz doğrusunu söyleyin ama onu düzeltir gibi değil, kendi konuşmanıza devam edecek şekilde. Bir de bu hallerinin tadını çıkarın.
Busraya melegininannesi38 bi sorun olduğunu düşünmüyorum zamanla düzeltir bence .benim bebeğim de bana annesii diye seslenirdi. Babasinada Babasıı diye. Çünkü babası onu babasının gülü diye severdi bence ordan kaldı.sonra abasıı filan derdi kendi düzeltti hep sıı ekliyordu 😍
melegininannesi38 tombikinannesi gezemeyeyye diyo okulayaya diyo korktum.bendr normalde güzel konuşkan çocuk herşeyi söyler kızım bı tek ye eklerini uzatarak konusuyo
tombikinannesi melegininannesi38 zamanla geçer siz ısrarla doğrusunu söyleyin gezmeyeye dediğinde gezmeye gidiyoruz evet gibi
Nikita melegininannesi38 heceleyerek doğrusunu öğretin. Bunu söylerken de ağzınızı görsün. Zaten düzeltmek isteyip ağzınıza bakacaktır.
duyguluannee melegininannesi38 annelik demek malesef en ufak şeyleri bile kafamızda kurmak demek 🥹 yani şöyle düşünün etrafımızdaki yetişkinlerde hiç kimsede böyle bi konuşma tarzı yok. Çocuğunuzda zamanla düzeltecektir.