zehra12344 keşke doktor liste verseymiş sizin için daha açıklayıcı olabilirmiş. Ben ilk evde kendim yaptığım yoğurt ile başladım. Normalde 3 gün kuralı uygulayın deniliyor, alerjisi var mı yok mu diye. Aynı şeyi 3 gün boyunca veriyorsun yani, tadımlık şekilde. Örnek 1 yemek kaşığı gibi. Yoğurttan sonra havuç-kabak-patates-tatlı patates-bezelye vs vs gibi şeyleri haşlayıp çatalla eziyordum. Hiç bir zaman pürüzsüz bir kıvam yapmadım ben. Normalde kademe kademe pürüzsüzsen pütürlüye geçmem gerekiyordu ama benim bebeğim yiyebildiği için bu şekilde yaptım. Sonra elma-armut gibi meyveleri kabuğunu soyup cam rendede rendeleyip yediriyordum. Daha sonra karıştıra karıştıra verdim. Örnek patates ile havuç. Yada elma ile armut ve yoğurt gibi. Sabahları güvendiğim organik labne ile biraz avokadoyu karıştırıp içine de 1 haşlanmış yumurtanın sarısını koyup yediriyordum. Tabi ki ilk önce yumurtayı tek başına verip alerjik olup olmadığına bakmak lazım. 5.ay için tam desteksiz oturtmak zor ve erken olabilir bana göre. Mama sandalyeniz varsa ve eğer sırt kademeli bir ürünse çok dik olmayan pozisyonda yiyebilir, ben öyle yapıyordum. Ne yatar pozisyonda ne de çok dik, ortasında bir ayarda verdim gitti. Yemediği zamanlar beğenmediği şeyler illa oluyor zorlamayın. Amaç zaten alıştırmak. Adı üstünde ek gıda. Her zaman öncelik anne sütü yada devam sütü hangisini veriyorsanız. Günde 3-4 öğün yiyecek diye bir kural yok yani ☺️ herkesin bebesi kendine göre farklı. He bu arada ben çok az da olsa güvendiğim bir zeytinyağını muhakkak sebze haşlamalarına koyuyordum. Katı gıdalara geçtiği için illa ki kabızlık sorunu oluyor. Yaptığınız karışımlara minik zeytinyağı eklerseniz sindirimi daha rahat olabilir; sevgiler 🌷