meriilayn eğitim almadım ancak bu konuda çok araştırdım çok okudum o yüzden kendimi biraz daha bilgili sayabiliyorum bu konuda. Ben oğluma uyku eğitimi demek istemiyorum biraz bana kaba bir cümle gibi geliyor, uyku rutini dedim ben kendimce. Bu benim fikrim tabi :) her gün aynı şeyleri yapmaya özen gösterdim. Örnek her gün aynı saatte uyandırıp, aynı saatte öğle uykularına yatırıp, aynı saatte beslemeye çalışıp, akşam aynı saatte duş aldırıp uyutmak gibi. Gündüzleri perdeleri vs hiç kapamadım. Gündüze alışsın istedim. Hemen şıp diye olmuyor tabi, biraz sabır gerektiriyor. Ben hiç ayakta falan sallamadım, emzik te vermedim, kendi de almadı zaten bebekken. Şuan 13 aylık. Yatağına yatırıp popısuna pış pış yapıyorum. 10-15 dk içerisinde uyuyor. Asla uzun uzun ağlatmadım, kucağıma aldım sakinleştirip tekrar uyutmaya teşvik ettim. Yine ağladı yine aldım vs bu döngü çok sürdü ama sonunda pes eden taraf oğlum oluyordu. Hem ağlatmıyordum hemde uyumasına yardımcı oluyordum. 4,5-5 aylıkken yapmaya başladım. Alıştığı için kolay oluyor