mrtsh11 üç aylık şu anda kızım, epeydir kolik ataklarını yaşamıyoruz. Gazdan kaynaklı kolikti, kullandığımız mamayı doktorun önerisiyle değiştirdik, kolik bebekler için olan bir mamaya geçtik. Biberonu kolik aparatıyla kullandık.
Bir sürü masaj videosu izledim, uyanık yakaladığımda sık sık karnına masaj yaptım, i love you masajı ve bacaklarını karnına doğru itip çekme şeklinde olanları birleştirdim. Her beslenme öncesi bu masajı yaptım, beslenme sonrası da mutlaka üst gazını çıkartmaya çalıştım. Sancılı zamanlarında ütüyle ısıttığım bir bezi ilk sıcaklığı geçtikten sonra karnına sardım.
D vitamini olarak zeytinyağı içerikli olanı kullanmaya geçtik, gaz damlası ve probiyotik kullandık.
İnternette kolik Bebek sakinleştirmek için tutuş yöntemleri falan var onları ve beyaz gürültüyü denedik. Arabada gezerken sakinleşiyordu ama kırmızı ışıkta durunca hemen basıyordu çığlığı.
Bazı kolikler sanırım nedensizce saatlerce ağlıyor onlardan değildi benim kızım. Gaz sancısı yüzünden oluyordu ne oluyorduysa.