iremzcn Kızlar merhaba. 8 aylık bebeğim var yaklaşık 1 aydır bebeğime yoğurt mayalarken hep pastörize süt ve activia ile mayalıyorum ama kabız ben yoğurttan olduğunu düşünüyorum sizce başka neyle mayalayabilirim bu activia kabızlık yapar mı acaba 🤔
Kuzularinanasi iremzcn yogurt kabizlik yapmaz aksine calistirir bagirsaklari.baska verdiginiz gidadan oluyordur daha yeni cunku alisma asamasi da olabilir besinlere ama yogurttan hic sanmam
sarikavun iremzcn evde kendi yogurdunuz varsa onunla mayalayabilirsiniz ya da toz yogurt mayalari satiliyo migroslarda onlarla mayalamayi deneyebilirsin. Evet bazi mikroorganizmalar bazo kisilere yaramayabilir. Probiyotik kullanirken de her marka herkese yaramayabiliyo.
eleftwins iremzcn yoğurt kabız yapıyorsa ne kullanırsan kullan yine olacaktır benim kızlarımda öyle yoğurt yiyince kabız muz yiyince İshal oluyorlar bünyeleri öyle herhalde
iremzcn Kuzularinanasi ya hergün aynı şeyleri de vermiyorum birkaç yerde baktım probiyotik bazı bebeklerle kabız yaparmış özellikle activia ben 1 litre süte 1 kutu koyuyorum acaba ondan mı dedim ama bilemedim
Kuzularinanasi iremzcn ben hic activia kullanmadim .bilemiyorum olabilir ozman belki de.ek gida basladgmzdan beri kizlarim surekli yogurt yer hic kabiz olmadilar normal mayaliyorum .
eleftwins iremzcn evet maalesef bende öyle denedim zeytinyağı falanda koydum ama fayda etmedi bünye meselesi belki ilerde düzelir bebişlerimiz zamanla yaşayıp göreceğiz
[silindi] iremzcn ben de aynı şekilde mayalıyorum ve her öğünde mutlaka yoğurt yiyor hiç kabız olmadı. Muz yediğinde kabız oluyor sadece