alyakardelen Kızlar kızım 33 aylık genellikle birşeyler konuşuru sürekli ağzında ama yarısını anlarız yarısı anlamayız hayvanların seslerini 1.den 10 a kadar da sayabiliyor herşeyi yapıyor ama anne hadi gel der ama anne adi gel der yani ama bazen 3 lü ikili kurar ben anlarım ama çevremdeliler ne dedi ne dedi diye sorarlar kafam allak bullak dil terapistine götürsem fayda olurmu yada ne bileyim ne önerirsiniz
huniliabla alyakardelen 4 yaşına kadar yetışkın sekılde konuşmazsa goturulurmus . Benımkıler de 32 aylık Hadı demez adı sıncap yerine cincap duyuyorum zamanla duzelırmıs sormuştum da
Balparem13 alyakardelen 36 aylık oğlum ve arada iyi arada böyle tam çikmiyor bazen gerçekten anlamıyorum ne dediğini hele ağladı mı ön saat susmaz 3 yaş sendromuna girdi. Merak etmeyin düzelirmiş
alyakardelen huniliabla ya aslında o hiç susmuyor ama anlaşılmıyor, tabiki anlaşılır olanlarda çok fazla o kadar kafam karıştı kiii
alyakardelen Balparem13 ağlaması ve susmaması çok var bizde de. Aslında oyun oynarken hep birleyşer söyler sürekli konuşur anlatır ama bazen anlayamıyoruz yani ne demek istediğini
Balparem13 alyakardelen peki vurma var mı? İstediği olmadı özellikle bana arada babssına vuruyor bu beni çok üzüyor…
esmaaxxx Balparem13 malesef o vurma işi bizde var her şekili deniyoruz anlamıyor benım oğlum 2yaşında bazı şeyleri iki cümle kuruyor baba git hadi gel anne gel vs , çok hırçın memnun değil hiç bireyden malesef 😀
alyakardelen Balparem13 ağladığında ona tepki vermiyorsak o zaman vurma eyleminde bulunmak istiyor ama durduruyoruz. Asla bunu yapamazsın bu çok can acıtır gibi söylüyoruz ama bazen ne çare.. 😂
Balparem13 esmaaxxx geçmişti bi ara halasının kızına yapınca artık en son ortamdan alıp odaya götürünce bitmişti, sıkıntılı zamanlar geçirdim, geçiriyorum eşimle ister istemez sesler yükseldi ve onunda etkisi var sanırım diyorum… İnşallah geçer
Balparem13 alyakardelen ben de diyorum ama özellikle yapıyor ağladım bugün anne sen mutlu olmadı ağladı ben üzüldü ben özür anne hadi gül diye sırnaştı ama iyi bi ağladım
alyakardelen Balparem13 bazen gerçekten çocukları anlamak imkansız.. 🙅♀️ ama çok duyuyorum bu aylarda vurma benimkide öyle mesela görüyor çocuklar ister istemez artık herşeyi ezberleme çağındalar bide git gide zorlaşıyor artık
YldzEfsun 34 aylık oğlum. Sizin anlattıklarınız ile aynı. Ben anlıyorum 3 kelimeli cümle kurar genelde. Ama çoğu söylediği tam anlaşılmaz. Ama bi başarsa neler anlatacak neler 😅😅 uyku düzeninizi nasıl yapıyorsunuz siz ?