Arkadaşlar şimdiden canı çekecek olanlar için özür dilerim ama bu tarifi gecenin bu saatinde acıkıp yapıp yediğim için kesinlikle paylaşma kararı aldım 😂 Tarifim patates salatası ama öyle bildiğiniz salatalardan değil. Öncelikle malzemelerimiz;
-patates
-soğan
-yoğurt
-mayonez
-bal
-hardal
-tuz
-karabiber
-toz biber
-sıvıyağ
Öncelikle patateslerimizi soyup küçük küpler halinde kesip (çokta küçük olmasın) fırın tepsisine alıyoruz üstüne sıvıyağ gezdirip tuz karabiber ve toz biber serpip 250 derece fırında 25 dk kadar pişiriyoruz. Tabi bunu yaparken bi yandan soğanlarımızı incecik piyazlık doğrayıp tavada bolca sıvıyağla karamelize ediyoruz. Ben yüksek ateşte önce hafif rengi dönene kadar kavurup üzerine ara ara su ekleyerek kahverengi olana kadar pişiriyorum. (Bu kısım uzun sürüyor isterseniz patateslerden önce soğanları pişirmeye başlayabilirsiniz.) İki ürünümüz de pişip hazır olduktan sonra derin bir kapta birleştiriyoruz. (Patatesler biraz ılısın.) Şimdi bomba kısma geldik bir kaseye bolca yoğurt üzerine mayonez azıcık hardal ve 2-3 tatlı kaşığı kadar bal ve üzerine tuz ( sosun tadına bakarak kendi damak zevkinize göre ayarlamanız daha iyi olacaktır ben balı fazla fazla koyuyorum o şekerlimsi tadı çok seviyorum.) döküp bir güzel karıştırıyoruz ve patates soğan karışımımızın üstüne döküp hepsini karıştırıyoruz. Bu salatayı hafif sıcakken yemek daha lezzetli bence tabi soğuk hali de güzel tercih meselesi 😅 Bence herkesin en az bir kez denemesi gereken bir tarif şimdiden bol bol afiyet olsun pişman olmayacaksınız 😉
Not: tarifi youtube dan buldum 🥹