elifbora bebeğim 14 aylık olucak ama kilo alamıyor hâla 6.500 gram özel mama kullandım herşeyide yediriyorum ama yok almıyor 37 haftalık doğdu zaten karın çapı grlişmediği için göbek bağı beslemediği için 38.haftada değil 1 hafta erkenden doğum yaptım prematüre doğdu onunda mı etkisi var kadamda deli sorular geneyik olarak bende eşimde çok iri yapılı insanlar değiliz ama yaşında ve belirtilen kilo tablosunun altında olunca endişeleniyorum
Mirmir_ elifbora 14 aylık 6500 çok fazla az gerçekten iyi bi doktora gidin bence tahlillerinde falan bi sıkıntı yoksa ozaman normaldir
ebrusafura Benim kızımda 14 aylık hele dişten sonra agzına bişey sürmüyor bi sabahları yeni yeni yumurta yemeye başladı akşama kadar aç☹️
elifbora @alpaslanmom_ çocuk doktoru görmeden o bölüme randevu alamıyorum 15 ocakta randevumuz var cocuk doktoruna
lagerthaa Evet canım kilosu azmış ayına göre çok aşırı mı hareketli ? Düzenli olarak kan damlasını veriyormusun ? yemek yemesi nasıl ne kadar miktar yiyor mesela bunlar çok önemli detaylar
elifbora @lagerthaa hareketli evet yere bırakınca emekleyerek hızlı hızlı gidiyor bazen kan ilacını unutuyorum ama veriyorum yoğurt yumurta corba bizimle akşam yemeği vs herşeyi yiyor iştahlı ama anlamadım niye böyle oldu
gamomuu elifbora doktorlar çorba çok önermiyorlar büyük kısmı su olduğu için. Yağlı kalorili beslenmeye geçin yiyorsa her şeyi. Badem ceviz et kıyma avakado muz aklınjza ne geliyorsa çok kalorili beslemeye çalışın. ( tabi sağlıklı olarak) bir de zaten gidiyorsunuz muhtemelen endokrine yönlendirecek ordan bi sonuç alırsınjz inşallah.
beginnerrmomm elifbora günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp beslemelisiniz. Mesela her gün ya et ya balık ya da tavuk yemeli, yemeklerine zeytinyağı koymalısınız, sabahları yumurta, karbonhidrat almalı, meyve sebze tahin bunlar da destekler
elifbora pekmezli süt yumurta tavuk kıymalı çorba ya da yaptıysam nohut fasulye sebze yemeği ıspanak yogurt veriyorum