Always-be-happy_Always-smile Ha birde saatleri ortalama olarak yazdım ama her bebeğin uyku saati farklılık gösterebilir. Direnmek zorlamak yerine onun belirtilerine göre hareket ederseniz güven ve bağ duygusunu da zedelenmiş olursunuz. Onlar hala dünyaya adapte olmaya çabasında. 2 yaş ben merkezcilşktir. Kendinin bir birey olduğunu fark eder. Sizin koyduğunuz sınırları gösterdiğiniz tepkilere itiraz edebilir. Buna öfke ile değil sakinlik ve her defasında aynı kararınızla cevap vermeniz dönemine daha sakin geçirmenizi yardımcı olur. İtirazlara alternatif sunun. Yemek yemek istemiyorum dediğinde çorba mı istersin yoksa köfte mi gibi. Giyinmek istemiyorum dediğinde şu yeşil kazağını mı istersin yoksa kahverengi olanı mı gibi. Ona katı sınırlar yerine alternatif sunarak sınırları koymanız ona tercih hakkı sunmanız onu önemsediğinizi ve bir birey olduğunu hissettirecektir. Biliyorum zor gelebilir elbette hepimiz için zor süreçler var. Ama onun yüzündeki ve gözlerindeki ışıltılı görmeye değer. Ve unutma. Sen çok güzel bir annesin. Yorulmuş, görülmemiş, yetersiz yalnız hissedebilirsin. Ama sen gerçekten çok güzel bir annesin.