ilay-mom isimsiz43 mevsim sebzeleri ve meyveleri hepsi tek ama ayrı ayrı karışım yapmadım hiç. Yoğurt
isimsiz43 ilay-mom havuç balkabagi patates verdim yarin da kabak vereceğim de karnabahar kereviz filan olur mu
ceylanco Önce sebzelerle baslamıstık tatlı birsey meyve verdiginizde sonrw sebzeleri kabul etmebilir. Kabak, patates, havuc, balkabagı, avokado gibi tek tek baslamıstım ben sonra bir kac tanesini karıstırıp verdim
isimsiz43 ceylanco bende tek tek veriyorum yeni başladım hepsini verdikten sonra karışım yaparım çünkü sebzeleri pek sevmiyor galiba
ilay-mom isimsiz43 evet olur brokoli enginar kabak da olur. Buharda pişmesi ve çatalla ezip vermeniz daha iyi olur ilk başta doğru düzgün yemeyecek zaten zamanla öğrenecek hiç zorlamayın
sarikavun isimsiz43 evet evet mis gibi olur hemde. Buharda haslayin hem catalla ezin siz yedirin hem de parmak parmak kesip daha az haslayin eliyle tutup kendi yemeye calissin.
sarikavun isimsiz43 niye kacsin ki diyecegim ama kacacak aslinda o da oksurerek ogurerek cikarmayi ogrenecek. Oncelikle siz sakin olmalisiniz. Yanina yuzunu gorecek sekilde oturun mama sandalyesinde olabildigince dik oturdugumdan emin olun kaykilma seklinde degil. Onune koyun zaten minciracak basta siz de karsinina gecip ayni seyi yiyin. Nasil yemesi gerektigini sizi izleyerek ogrenecek. Olaki bogazina kacarsa sakince iki uc saniye bekleyin oksurup normal haline donerse mudahaleye gerek uok ama ogurmeye oksurmeye devam ediyo cikaramiyosa bi parmaginizi azina sokarak gidayi sakince cikarmaniz gerekir. Siz telasli olursaniz bebek de telaslanir. Benimki bi iki hafta ogurdu oksurdu azindan aldim sonra kendi cikarmayi ogrendi. Oksuruyosa oguruyosa korkulacak bisi yok demektir sakince agizdaki parcayi cikartirsiniz. Tikanmasi durumunda da hizli ama sakin bi sekilde bebegi kolunuza yatirip sirtina vurarak bebekler icin olan manevralari uygulamaniz gerekir. Surekli pure halinde verirseniz cocuk katiya puturluye alismaz daha zorlanirsiniz. Bir de hic blender tel suzgectem gecirme fln kullanmauin catalla ezeceksiniz hafif puturlu kalacak hatta putur miktarini da gun gectikce arttirabilirsiniz
isimsiz43 sarikavun zamanla tecrübe edeceğim inşallah rahat ve kolaylıkla geçiririm şimdilik sıkıntı yaşamadım ilklerde havuçta ögürdü yadirgadi galiba biraz da pinpirikli biriyimdir
sarikavun isimsiz43 verdiginiz herseyi yemesini beklemeyin hersey onun icin yabanci. Dokunacak koklayacak minciklayacak tadacak tukurecek puskurtecek yutacak kusacak bunlarin hepsi normal
isimsiz43 sarikavun teşekkür ederim tavsiyeler için annelik uzun bir yol hergun yeni bir şey öğreneceğiz
ceylanco Tadması gereken sebzeleri bitirdiginizde diger öğülere geçebilirsiniz öyle bir zamanı yok biz 5. Ayda tadımlara baslamıstık sebzeleri bitirdim sonra karıstırarak veriyodum baktımki hepsini yiyor ve alerjisi yok artık kafama göre karma veriyoeum. Hatta evde pişen yemeklerin suyundan falannda tattırıyorum