Merhaba arkadaşlar 4.5 yaşında kızım var. Kızım bazen durumun tersine konuşuyor. Yılbaşı günü saat aldık kendisine sonra annemlere geldik annem kızım saatini yeni mi aldın diye sordu yok eskiden vardı diyor, telefonla birisiyle konuşuyor baban napıyor diye soruyorlar işte diyor halbuki evde ya da tam tersini yapıyor işteyse evde diyor. Dedesi kızım bugün okula gittin mi yok gitmedim diyor halbuki gitti yani. Kendisine eczaneden uzun zamandır beğendiği diş fırçasını aldık arabaya binince diyor ki biz bunu x e aldık kızım biz onu sana aldık diyoruz yok diyor x e aldık diye inatlaşıyor oradan çıkıp babaannesine gittik babaanne ben sana diş fırçası aldım diyor. Kafasında bir tacı var bir arkadaşını görse bunu sana aldık diyip hediye ediyor. Evde öğretmenime resim yapacağım diyor yapıyor binadan inerken komşuyu vs görüyor bunu sana yaptım diye ona veriyor. Sürekli birilerine sana şunu aldık bunu aldık diyor halbuki o kişiye almadık yani bazen bir olay anlatıyor karşıdaki de gerçekmiş gibi dinliyor halbuki öyle birşey yok bana dönüp öyle mi diye sordukları zaman ne cevap vereceğimi bilemiyorum çocuğa nasıl yaklaşım sergilemeliyim?