Merhaba, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım şu an 3 aylık. 2. ay kontrolünde doktorumuz, gece kendi uyanmazsa 6 saate kadar uyumasına izin verebileceğimi söylemişti. Bir süre bunu uyguladım ancak bu dönemde gündüz emmeleri bozuldu ve gece emzirmediğim için kilo alımı azaldı.
Yaklaşık iki hafta sonra bunun iyi gitmediğini fark edip gece tekrar 3 saatte bir emzirmeye başladım. Gece uykuluyken daha rahat emdiği için bunun daha doğru olduğunu düşündüm. Bu şekilde devam edince kilo alımı normale döndü.
Örneğin 21 Kasım’da 5350 gr iken 7 Aralık’ta 5560 gr olmuştu (günlük ortalama 13 gr). Gece emzirmelerini artırınca 24 Aralık’ta 6080 gr’a çıktı (günlük yaklaşık 30 gr).
Şu an 96 günlük. Gündüz emmeleri biraz düzeldi ama hâlâ tam değil. Gece 3 saatte bir emzirmeye devam ediyorum; akşam 8–9’da uykuya geçiyor, gece 12–3–6 ve sabah 8’de emziriyorum (toplam 5 kez). Kilo alımının düzelmesinde bunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Sizce bu şekilde ne zamana kadar devam etmeliyim? Yaptığım doğru mu? Benzer aylarda olan anneler gece emzirmelerini nasıl yapıyorsunuz?