Annelik00 Merhaba kızlar oğlum 10 gün sonra 2 aylık oluyor doktorumuz 2.ay aşısıyla rotavirüsü yapabilirsin dedi sağlık ocağıda 2.ayda yapılacak dedi sizlerdemi aynı ayda birinci dozu yaptırdınız?
melis_duru Annelik00 3 doz olanı 2. ayda başlıyormuş. Ama 2 doz olanı var, 3. ve 5. ayda yapılıyor, ben onu tercih ettim. Rotarix adı
Aydantrk Bende 2.ay aşılarıyla yaptırdım. Zaten ağızdan veriliyor. Verem aşısını da bir hafta sonra gün verdiler öyle yaptırdım
Gizemabc melis_duru mantikli aslinda. Benim esimin ablasi doktor. 3-4-5. Aylarinda 3dozlu olandan yaptirin dedi.
Derineda Bizim ishalimiz vardı 3 aylıkken yatıramadık o yüzden 3 ay 24 günlükken yaptırdım doktoru bundan sonraki aşıları sarkicak dedi öyle yaptırdık
aynuruygar bende 2 ay 9 günlükken yaptırdim ama yaptırdıktan sonra 2 kere işgal gibi kaka yaptı normalmiki acaba hiç yapmazdi öyle
Bernauslu Aydantrk bize de 3. Ay dedi doktorumuz 3 doz sanırım o da ama ağır aşı menenjit diyorlar rota da olacak bu ay ikisi ağır gelmez mi acaba 4. Ay da bir de devletin açıları var. 1 yaşından sonra yaptırmış etrafımdakiler kafam karıştı cok.
melis_duru Bernauslu nimenrix'i rotayla aynı aylarda olmuştu benim kızım. Aynı gün yapılabiliyor yani, ağır gelmiyor. Ağır olan bexsero, ona da biz 9. ayda başladık
Aydantrk Bernauslu Menenjit aşısını ne kadar erken başlarsak o kadar iyi demişti doktorumuz. 3-5-13. Aylarda yapılacak bizim. Genelde başka bir aşının olmadığı tarihlere planladı sanıyorumki. Doktorunuzun uygun gördüğü şekilde yaptırırsanız bence sorun olmaz.
Aydantrk melis_duru tam tersi diye biliyorum nimenrix daha ağır diye. B grubu koruyuculuk içeriyor. Hatta aşı öncesi calpol önermeyen doktorlar o aşı öncesi calpol verilebilir diye bir kaç araştırma videosu izlemiştim