makifa Kızım doğduğunda suyu hiç sevmezdi. Kalbinde delik olduğu için de ne zaman küvetinde yıkasak ağlama krizine girer elleri dudakları morarırdı. O yüzden yıkandığım zaman puseti duşakabin yanına koyar önce kendim yıkanırdım. Sonra kızıma sıra geldiğinde kıyafetlerini çıkarır kucağıma alırdım. Onu kucağımda yıkardım. Sarılarak yıkadığım için güvende hissederdi. Emme reddi yaşadığımızda da duşta emzirerek düzeldi. O ağlama krizlerini de suda tensel temasla aştık diyebilirim.
Bebekle duş almanız için önce kendinizin yıkanmış olması lazım. Veya bebekten sonra duş almanız lazım bunun için de yanınızda birinin olması gerekli. Yıkadığınız zaman da bir elinizle sıkıca tutup diğer elinizle şampuanlama yumuşakca yıkama yapmanız lazım. İlk vücudu, eli ayakları gövdesi en son kafasını yıkarsanız süreci güvenli geçirirsiniz. Düşme tehlikeniz varsa tabureye veya yere oturursunuz. Bağdaş kurarak da kavrayabilirsiniz. Tutarken bir elinizle gövde kısmını kavrayın. Kol ve bacakları hareket ettiği için oraları tutmaya çalışırsanız kayma tehlikesi olabilir.
Şampuanı, kesesi, havlusu her şeyi elinizin ulaşabileceği yakınlıkta hazır edin. Ayrı ayrı yerlerde durursa ona uzanmaya çalışırken ağladığında panik olmamak için.