metomom Merhaba kızlar günaydın 10 aylık bebeğim var emziriyorum bu aralar biraz keyfi yok ek gıda çok yemiyor yılbaşında da eşimle 1-2 kadeh bir şeyler içmek istiyoruz emzirirken alkol alan var mı acaba ?
ozlemturan06 metomom bildiğim kadarı ile 1 kadeh şarap olabilir deniyor ama ne olur ne olmaz değer mi kısmı size kalıyor ☺️
vitability07 metomom En güvenlisi, içmeden hemen önce bebeği emzirmek. Her 1 kadeh için yaklaşık 2–3 saat beklemek gerekir (2 kadeh için 4–6 saat). Bu sürede gerekirse önceden sağılmış süt ya da mama verebilirsin. Şarap ya da bira düşük alkollü olduğu için diğer içeceklere göre daha iyi olur bence.
metomom Çok kararsızım kızlar hem vicdan yapıyorum hem de canım istiyor bazen çok uzun süre emmediği oluyor ama bilemediğim için cesaret edemiuorum
idildeniz35 metomom kadeh başı 2-3 saat bekletebileceksiniz içilebilir en azından risk minimuma düşüyor. Ama bebeğim uyanınca illa meme ister diyorsanız riske girmeye değmez bence 🤷♀️
ezgiaslan10 Her kadeh için 2-3 saat bekeleyip emzirebilirsin 1 kadehse 2-3 saat idare edilebilir zaten uykuda olacak akşam saatlerinde ama 2 kadeh sizi biraz zorlar mama alıyosa o gece mama ile idare edersiniz almıyosa 1 kadeh içip durursunuz
metomom ezgiaslan10 evet mama almadığı için tereddütteyim en fazla bi kadeh içeceğim sanırım ya da 1-2 yudum nefsimi körertmek için
uykuseveruykusuzanne metomom alkolü tükettikten sonra alkol karışmış sütü sağıp atmanız lazım. Emzirirken iki kez yarım bira içmiştim, ama bebeğim 1.5 yaşını geçmişti. Zaten az emiyordu. Size kalmış, tabi ki zararlı ama sağıp sütü atarsanız cok da bir sorun olmaz bence