mrvalper Kızlar cogunjz hikayemi biliyorsunuz ….kardeş istedim ikiz oldu suan evde bebeklerle tek basımayım ve o geçmişi özleme geçmişe gitme hissi 7 ay oldu geçmiyor sizce normal mi.kendimi çok sorguluyorum sen istedin cocuk neden böyle oldun diye .lohusalık depresyonu bu kadar sürer mi ya .
Hiilyuss mrvalper sürüyor malesef yıllar bile sürebiliyor . Pskologa gitmeyi düündünüz mü çok çok iyi geliyor
Nihan9393 mrvalper merhaba benimde 36 günlük bebeğim var ve 5 yaşında bir oğlum daha var bende iyi değilim aşırı kaygılı iç sıkıntısı kaçma isteği sanki hiç birşeye yetişemicem onlara bakamayacagım korkusu var çok tedirginim kaygı doluyum canım hiç birşey yapmak istemiyor. Ben ilaca ve psikologa basladım. Sizde ihmal etmeyin. Bazen çok inişli çıkışlı oluyor. Sizinde destek almanızı oneririm. Umarım bian önce atlatırız
mrvalper Hiilyuss memurum ve emziriyorum ilaç kullanmak istemiyorum ama terapi işe yarar mı dersiniz .yani çok çıkmazdayım kimseyle paylaşamıyorum içimde yaşıyorum ama beynim susmuyor
mrvalper Sürekli sanki herkes tek çocuklu ben bir tek şu şartlarda çocuk yaptım gibi hissediyorum herkesten banane aslında .ama beynim susmuyor .cocuklara bakıp sevince hepsi geçiyor ama ara ara o düşünceler çok yokluyor
Hiilyuss mrvalper öncelikle eşinizle bu durumu paylasın. Cübkü lohusa depresyonu geçiriyorsunuz muhtmeleen. Bir nevi depresyon. Aynalarda kendime bakamaz hale gelmistim sanki ordan bana başkası bakıyordu. Görev givi her seyi eksiksiz yapıyordum amasanki bir ruh gibiydim. Psikiyatriye randevu aldım devletten. Anlattım durumu ilaç kullanmak istemiyoeum emziriyorum deyince beni psikologa yönlendirdi. Devletlerde böyle ilerliyor süreç. 2-3 seans gittim ve gerçekten cok cok iyi geldi. Benim de ikizim yok ama 14 ay arayla iki bebem olmustu zorluk arttıkca sürec daha uzun sürüyor. Bebekler biraz emekleyip ayaklansalar sizin bakım yükünüz hafiflese daha iyi gelecektir
[silindi] mrvalper Kaç ay oldu, bebeklerin yaşı geldi hala aynı şeyi düşünüyorsunuz? Emzirmeye uygun ilaç var, terapi var? 7 ay boyunca o bebekler bu düşüncelerinizi hissetmiyor sanıyorsunuz herhalde. Yazık günah. Gidin bir doktora yeter yani.
mrvalper Bak burada yazınca da yanlış anlaşılıyor elimde olan birsey değil inanın kafamın içini kontrol edemiyorum ki
balkizimcicekkiz mrvalper Allah gönlünüze ferahlık versin işe dönmeyi düşünmüyor musunuz bence size çok iyi gelecektir çalışmaya başlamak
balkizimcicekkiz mrvalper öğretmenlerin çalışma saatleri daha esnek oluyor müdürünüz belki size göre ayarlayabilir anneniz ya da kayinvalideniz yokmu yanına birde yardımcı kadın alırsınız çıkış saatleri felan erken oluyor öğretmenlerin onlara da fazla yüklenmemis olursunuz