ruuveyydaa bak şimdi sana biri 3 yaşında biri 2 aylık iki çocuk annesi olarak altın bilgiler vereceğim. Keske birileri de bana anneliğimin ilk günlerinde bu bilgileri verseydi çok isterdim.
Bebeğiniz henüz birkaç gündür gece gündüz ayrımı yapabiliyor. Bu sebepten gece uykusu olayı sizin için yeni başlamış.
Birinci ve en önemli kural çocugu memede uyumaya alıştırma. Uykuya daldığında asla ağzında meme olmasın.
Kural 2 karnının tok altının temiz olduğundan emin ol.
Kural 3 sabah uyandığında perdeleri aç evi aydınlat ve ses tonunu yükselt. Güünaaaydııın gibi neşeli ses tonu ile ve gece olduğunda perdeler kapatılsın ışıklar azaltılsın ses tonu kısılsın ortam sakinleştirilsin.
Kural 4 rutinleriniz olsun. Mesela gündüz uykuları için karnını doyur altını değiştir eğer ninni söylüyorsan aynı ninnileri söyle alt değiştirirken. Ama gece uykuları için rutin süresini uzat. Mesela banyo yaptır karnını doyur biraz masaj yap ninni söyle gibi.
Kural 5 güne erken başlayın ve muhakkak uyku uyanıklık sürelerine dikkat et. Bebeklerin biyolojik uyku saatleri var. Mesela 2.5 aylık bir bebek en fazla 1 saat uyanık kalabilir 1 saat sonunda huysuzlanmaya başlar. Ama şuan bebeğiniz 3 aydan küçük olduğu için uyku uyanıklık saatlerini ayarlayamazsınız. Bunun için bebeğinizin 3 aylık olmasını bekleyin ve UYUDU diye bir program var onu indirip oradan günde kaç uyku yapması gerektiğini her uykusunda ne kadar uyuması gerektiğini ve uyanık kalma sürelerini öğrenin.
Kural 6 gece uykusu için odaya götürdükten sonra her olursa da sakın ışık açmayın altı üstü değişecekse de loş ışıkta halledin ve odadan çıkmayın.
Kural 7 bebeğiniz ile günde bolca vakit geçirin. Gün içinde size doysun ki sırf sizinle daha fazla vakit geçirebilmek için uykuya direnmesin.
Bu söylediğim bilgiler hem bilimsel makalelerden hemde 3 senelik annelik tecrübemden öğrendiğim altın bilgilerdir. İlk çocugumun uykusundan neler çektim bi Allah bilir bi ben. Bu bilgiler sayesinde bir düzen oturttum şimdi yeni doğan yavrum için de uygulamaya başladım yavaştan. Uyuyan bebek = mutlu bebek = mutlu anne.
Aklınıza takılan birşey olursa sorabilirsiniz. Her zaman cevaplamak isterim.
Umarım işinize yarar ve bana bolca dua edersiniz.