mrv129_ çok geçmiş olsun öncelikle, benım kızımında 40 günlükken ultrason sonucu sağ kalça 61 sol kalça 55 derece çıktı
Doktor bize 3. Aya kadar gelişimi devam eder eğer 3. Aydada sonuç bu şekılde çıkarsa tedaviye başlarız dedı
Benım içim rahat etmedi başka bir doktora
götürdüm yine aynı sonuç çıktı doktor 3. Aya kadar kendiliğinden düzelende oluyor ama düzelmeyende oluyor dedi
Bize tübingen ortez kullanalım ne kadar küçük başlarsak o kadar iyi olur dedı
Tübingen ortez alıp başlandık kulanamaya ilk günler o kadar zordu ki ağlamaktan sütüm kesılecektı bebeğim tam yenıdoğan dan çıkıp hareketlendiği zamanlar aparatı takmak zor oldu ama insan herşeye alışıyor çok zordu ama alıştık nerdeyse 2 aydır takıyoruz 3 haftada bir kontrol oluyor en son gıttığımizde derece 58 oldu hızla gelişen birşey değil bence
15 gün sonra falan tekrar kontoruljmuz var tek istediğim 60derece yada üstü olması ve kurtulmamız bebeğim şuan 3 ay 17 günlük
Eğer önümüzdeki kontrolde çıkarsa bız nerdeyse 2,5 aydır kullanmış olacağiz
İyiki ilk doktoru dinleyıp üçüncü ayı beklememişim yoksa tedavı daha daha uzun sürecekti ve kızım iyice hareketlenmiş olup daha zor olacaktı
Ben onca yazı okudum ki bu süreçte o kadar araştırdım ki herkes çift bez dıyor ama bizim doktorumuza göre böyle bir tedavi yok herkesınki nasıl düzelmiş ben çok şaşırıyorum bız 2,5 aydır anca 3 derece elde ettık oda aparatla
Umarım bebeğinizde hemencecik iyileşir uzun oldu ama yaşadıklarımı paylaşmak istedım tavsiyem aparatı kullanın
Geçmiş olsun