Arkadaşlar merhaba. Sizlere bir sorum olacak. Benim kızım 25 aylık. Oyun oynamayı çok seviyor her çocuk gibi. Kitaplara da çok ilgili. Ben de elimden geldiğince ne oynamak isterse hangi kitaba bakmak isterse baktırıyorum, ilgileniyorum. Ama gün içinde bazen 2-3 sayfa da olsa koltukta oturup kendi kitabımı okumak istiyorum ya da ne bilim bir 5 dk-10 dk sosyal medyaya bakmak istiyorum. Ama kızım sürekli ya oyun istiyor ya da kitap okumak istiyor. Mesela kendi kitabımı okumak için elime alıyorum , anne okuma diyip kendi kitaplarından getiriyor. Ya da biraz oyuna dalar gibi oluyor azıcık telefona bakayım diyorum, biraz uzanıyorum falan hemen gelip ben de bakayım diyor. Ona göre bir şey olursa ne bilim bebek kedi köpek çıkıyor bazen, onlardan biraz gösteriyorum merak ediyor diye ama bana pek rahat vermiyor. Allah var uslu bir çocuk, bebekken zordu, hiç uyumazdı hep ağlardı ama büyüyünce daha kolaylaştı. Ne bilim günlük temizlik yaparken falan o da geliyor bana yardım ediyor oyuncak süpürgesiyle süpürüyor falan. O konuda zorluğu yok ama benim boş durduğum her an oyun oynamak ya da kitap okumak istiyor. Yanımızda akraba anne baba yok, gurbetteyiz. Sürekli birlikteyiz. Böyle olunca sabahtan akşama kadar oyun oynamak benim için cok yorucu ve bazen de bunaltıcı oluyor. Mesela eşim dün eve geç geldi, arkadaşlarıyla yemeğe gitti. Benim de 2 gündür sırtım çok ağrıyor, akşama kadar ne oyun bitti ne kitap bitti. E sabah oldu yine başladık oyuna. Eni sonu gelmiyor . Sırtım da çok ağrıyor , aksi gibi. Siz nasıl yapıyorsunuz, acaba ben bir şeyleri yanlış mı yapıyorum ? Bebeğinizle 1 gününüzü nasıl geçiriyorsunuz , ne kadar süre oyun oynuyorsunuz ?
Bir de ben bebeğime pek ekran göstermiyorum, yani çizgi film çok nadir açıyorum, haftada 1 gibi. 15-20 dk kadar. Onu da gerçekten çok darda kalırsam yapıyorum. Kendim de tv açmıyorum, bakmasın diye ama bazen de evde tek başıma çok bunalıyorum o yüzden tv yi açıyorum. E açınca kızımın bir gözü sürekli tv de oluyor. Öyle olunca da geri kapatıyorum tv yi. Bu yüzden de bazen çok sıkılıyorum