beybitolat merhaba. Ağzına götürdüğü yada dokunduğu şeylerin dokusu ve görüntüsü önemli bu durumda . Yani şöyle söyliyim benim oğlum ekmek makarna patates bu tarz tek görüntü de ki şeylerde sorun yok . Ama mesela aklıma gelen örnekleri vereyim menemen olsun , bezelye olsun bunları yiyemiyor. Menemene bakıyor domates kırmızı biber yeşil yumurta sarısı beyaz görüntü o karışık görüntü tadına bakmadan öğürmesine hatta kusmasına sebep oluyor. Bezelye mesela bakıyor yeşil kırmızı suyu var içinde patates var sarı besleyici olsun diye kıyma koyuyordum bide ben gördüğü an kusuyordu çocuk. Bazen karışık görüntü olmasa bile domates suyu mesela görüntüsüne tahammül edemiyor benim oğlum . Bir başka hassasiyeti de ıslak pirinç , ıslak mercimek , yada bazı boyalar vs bunlara dokunamıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum ama ağzına götürmediği şeylerin görüntüsü dokusu önemli . Ama mutlaka gözlemleyin. Ergoterapi çalışma alanlarını bi okuyun. Mum üfleyememek bile duyusal hassasiyetmiş . Araştırdıkça o kadar şaşırdığım ve aa buda bizde var dediğim şeyler çok oldu ki … benim oğlum 3 yaş olmasına rağmen ne kadar erken o kadar çabuk yol alırsınız diyebilirim.