kazedook Doktorumuz bize menenjit aşılarının ikisini de yaptırmam gerektiğini söyledi. 5. 7. Ve 8. Ayda yaptırmamızı söyledi. Bana biraz fazla geldi bunu rota gibi birini seçerek veya hepsini yaptıranlar yazabilir mi?
patlakprezervatif kazedook rota aşını kaçırdım. Menenjit aşılarına 5.ayda başladık nimenrix ve bexsero oldu. 7.ayından da aynı şekilde son dozu kaldı. Onunda 15.ayında yapacaklar
fairytale07 Bizim doktorumuz kreşe verme düşünceniz varsa 2 doz vurmamız gerekiyor, eğer öyle bir düşünceniz yoksa 1 yaşta tek doz vururuz dedi. Bende öyle bir düşüncem olmadığı için vurdurmadım.
soykan97 Menenjite birden fazla mikrop yol açabilir o yüzden tek aşı yetmez biri a grubu biri b grubu aşısıdır. Biz hem menveo hemde bexsero yaptık ilk dozlarda ateşi çıktı ikinci dozda sadece huzursuzluk ve bacakta ağrı yaptı.
fairytale07 soykan97 doktorumuz bize böyle bir bilgiden bahsetmedi kafam karıştı şu anda 1 yaşta tek doz yeterli olur demişti şu an kreşe verme düşüncemiz olmadığı için
patlakprezervatif fairytale07 bazı doktorlar sadece tek grubu seçiyor. Bizim doktorumuz hem , a, c, w, y grubundan olan nimenrix seçti hem de b grubu bexsero’yu seçti