semaselnaz Merhabalar yeni doğum yaptım emziriyorum göğüs uçlarım aşırı yara oldu çok acı çeke çeke emziriyorum. Deneyimli annelerden yardım fikir istiyorum. Hep böyle acıyor mu? Bu durum ne kadar sürüyor? Bir de ne yapabilirim bir krem vs yardımcı olursanız çok sevinirim 🥰
nnoktaa semaselnaz genellikle meme ucu yaraları yanlış emzirmeden kaynaklanıyor. Sadece meme ucunuzu değil komple kahverengi kısmı ağzına sokmaya çalışın. Güncel yaralarınız için tahinin üzerinde biriken yağı sürebilir bir süre bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.
hicrettt semaselnaz iyi akşamlar, ben lansinoh ve gumus kapak kullanmıştım ve yara olmamıştı, deneyin derim ✨🌸
sebastianbaci semaselnaz iki hafta kadar sürüyor alışınca geçiyor şahsen ne denediysem (tahin lansinoh gümüş kapak hametan vs ) geçmedi sabır istiyor sadece
yoyom semaselnaz gümüş kapakla lansinoh krem aynı zamanda kullanılmıyor. Ya krem ya gümüş kapak kullanmanız lazım. Gümüş kapak yeni alacaksanız 999 ayar olandan almanızı tavsiye ederim. Emzirme sonrası sütünüzü meme ucuna sürün, kurmasını bekleyin. Sonra gümüş kapağı kapatın. İlk zamanlar hassasiyet normal. Genellikle yanlış meme tutuşundan kaynaklanıyor yaralar. Bebeğin memeyi tutuşunu düzeltmezseniz yaradan kurtulamazsınız. Süt sürünce çok hızlı geçiyor
semaselnaz nnoktaa teşekkür ederim meme ucum emdikçe büyüdü ve tamamını sokmaya çalışıyorum almıyor tam üç kısmına emip sıkıyor ağzını sıkıca kapatıyor tamamını nasıl bir yöntem ile emmesini sağlayabilirim
melekbgci Alışınca geçiyor, emzirme aralarında lansinoh sürüp üzerine poşet kapatın daha uzun süre nemli kalır daha çabuk toplar, emzirme sonrası sütünüzü sürün göğsünüze
semaselnaz melekbgci teşekkür ederim 🙏 peki bu yaralar ne kadar sürede geçer bebeğime 2 saatte bir vermeye çalışıyorum
semaselnaz Lütfen fikre çok ihtiyacım var. Bir yandan canım çok yanıyor bir yandan bebeğime süt vermek istiyorum. Bu konuda deneyimli anneler yazarsa içime bir nebze su serperse çok sevinirim.
hicrettt semaselnaz ben genelde lansinoh surup gümüş kapagi da üzerine kapatıyordum, 1 kere sadece yara oldu ve su topladı, o şekilde yapınca 2 saatte geçmişti. Kızım 9 aylık ve sadece 15 günlük falandı o zaman bir kere yara oldu
rabis01 semaselnaz gümüş kapak işe yaramaz ise trendyolda göğüs kalkanı satılıyor delikli hava alıyor bu sayede hızlı iyileşiyor ben 1 ay uğraştım geçsin diye bide bebeğim doğru pozisyonda ememiyordu zar zor öğrettim öyle geçti🥰 inşallah kısa sürede iyileşir güzel emzirmeler geçirirsiniz
kubrakubraaa semaselnaz bir emzirme uzmanı demişti mi “yanlış emzirirken meme uçların hep yara olur, emzirirken memenin sadece ucunu değil, koyu kısmı komple bebeğe vermelisin” 😊