ebrarglnr Kızım 2 yaşında vee ekrana aşşıro aşşırı bağlı değil ama izlemeye başladığında ise kapanmaması için ağlar tvye o kadar değil ama telefona malesef alıştı ama gel oyun oynayalım dedipimdede bırakır gelir yanıma şimdi bende karar aldım tvyi o uyanıkken hiç açmamaya ve telefona bakmamaya sosyal medya detoxu yapacağım vee kızımla nasıl vakit geçirebilirim çünkü evcilik oynamak ve lego yapmak artık gına getirdi hem zihni gelişsin hemde gerçwkten eğleneliö beraber siz neler yapıyosunuz nasıl vakit geçiriyorsunuz
Nikita ebrarglnr puzzle oynayabilirsiniz. Yaz sil kitaplarla çizgi rakam harf çalışmaları yapabilirsiniz. Ben ekran vermediğim dönemde spotifydan müzik açardım dans ederdik. İşlere dahil edilmekten hoşlanıyorlar. Kitap okuyabilirsiniz. Sonra da o kitabı kendi aklınızda kalan kadarıyla anlatabilirsiniz. Sizin süslemeleriniz daha hoşuna gidecektir. Oyun hamurunu verin stres atsın.
ninodurbenimadim ebrarglnr Montessori Busyboard alın. Uzun süre oyalanır hem de çok faydalı. Şöyle bir şey.
cokbilmismom ebrarglnr manyetik blok, yapboz, oyun hamuru, kinetik kum, cırtlı kitaplar, hareketli kitaplar, kalem defter verin yazın karalayın resim çizin. 20’aylik biz bunlara yapıyoruz
etuerk ebrarglnr ben temudan etkinlik malzemeleri söyledim resim defteri keçeli kalem parmak boya renkli kartonlar vs bir sürü malzeme instadna bakıyorum neler yapabiliriz her gün bişey yapıyoruz çok hoşuna gidiyor yatarken bile ettinlik der
ebrarglnr Nikita yardım etmeyi sever ev işi ve yemekde ama şu aralar temizliğe sarmış durumdayım ve kızımı da ihmal ettiğimi düşünüyorum ayrıca önceden daha aktifti yardım konusunda daha dikkatli olacağım 😌
3kedili2bebekli ebrarglnr çocuk adakemi ve yükselen zekanın 2 yaş setlerini alın dikkat setleri aşırı eğlenceli boyama kitabı ve kalemler alın kalemler tabi ki carioca olsun siliniyor yikaniyor puzzle yapmaya ahşap hayvan meyve sebze araba bultak yapbozlara benimkiler bayılıyor tabi oyun hamuru kinetik kum büyük kurtarıcı mutfak masasında onlar oynarken ben mutfağı komple temizleyip dahil olabiliyorum onları da tavsiye ederim ekran hayatımızda yok hala 25 aylıklar
ebrarglnr 3kedili2bebekli teşekkür ederim boyaları vardı ama hepsini değiştireceğim çünkü verwmiyordum çocuğuma diğerleride listeye eklendi😊
cokbilmismom 3kedili2bebekli carioca Ya bende bu marka aldım ama çok zor çıkıyor hatta duvarda hep lekesi kaldi neyle siliyorsunuz
etuerk ebrarglnr takip etmiyorum ama venusetkinlikk var ondan bişeyler yaptım zaten bir kaç video izleyince keşfete sürekli böyle videolar düşüyor beğendiğimi kaydedip sonra yapıyorum
HELELEKADIN ebrarglnr oğlum bağımsız oynamayı çok seviyo genel de arabalarıyla çok vakit geçirir yeni manyetik blok aldım inanılmaz sevdi sürekli birşeyler yapalım istiyor gün içinde hiç sıkılmadan en çok vakit geçirdiği oyuncak diyebilirim
ebrarglnr HELELEKADIN manyetik benim de aklımdaydı ama lego gibi severmi sevmezmi pek emin olamamıştım ama alacağım artık herkes bu kadar onayladıysa
3kedili2bebekli cokbilmismom direk bezle siliyorum ben deterjansız daha cikmadigi yer görmedim ya koltuklardan bile dümdüz suyla yikadigim bezle hiç zorlamadan cikti
UrbanMom ebrarglnr yalan yok bende cocukla oynamayı hic sevmiyorum hele ki erkek cocukla arabayla filan oynamak gercekten bayıyor beni ama mecburiyetten oynuyorum iste. TV acacaksaniz Spotify açıp karanlık mod yapıp dans edin sarki soyleyin, balon varsa onla oynayın topla oynayın ama top ses yapabilir alt komşuya tabi. Benim altımda ustumde kucuk çocuklar dolu olduğu icin hepimiz birbirimizi idare ediyoruz. Onun dışında hava guzel olunca parka gidin ne tarafa isterse oraya gitsin biz gidince kuşlara bakıyoruz, top sahasına gidip topu götürüp oynuyoruz parkta oynuyoruz filan zaman geçiyor. Akşam olursa telefon flaşı yakın gölge oyunu yapin oglum bayılıyor. Bazende yemek yapıyoruz sıcak olmayan şeyleri ona koydurup karıştır filan diyorum. Aklıma gelen bunlar ben boyle idare ediyorum yoksa araba sürmece filan cidden bayıyor beni.
ebrarglnr UrbanMom yanii evet çok haklısınız insan sürekli sürekli sıkılıyor ve dediğim gibi temizlik derdine düşüp kısıtladığımı ve ihmal ettiğimi bu süreçtede kızımı ekranla avuttuğumu farkedip o bilinç gelince tarifsiz bir vicdan azabı çekiyorum ben hep işte dağıtsın yapsın kısıtlamayayım diye uğraşırken bir anda tam tersine döndüm doğal olarak oda ekrana gömüldü bir inadı yok illa açaçaksın da demiyor şükür amaaa açtığımda kapatmak istemiyor
HELELEKADIN ebrarglnr bende çok tereddüt ettim iki yaşına giricek yakında oğlum ilk aldığımda pek oynayamadı hep bizim yapmamızı istedi o kadar hoşuna gitti ki ve bugün ilk defa kendisi üst üste koyup ev falan yapmaya başladı bizi asla bırakmıyo yanımıza gelip anne gel baba gel otur oyna ev diyo kesinlikle almalısın magna tileste indirim vardı haberin olsun pahalıya alma
UrbanMom ebrarglnr temizlik yaparken yanınıza alıp ona da görev versin oyalansın ben sabah kalkar kalkmaz hallediyorum sonrasında sadece dağınık olunca halloluyor
cokbilmismom 3kedili2bebekli Allah Allah benimkiler niye çıkmıyor ya çok sinir oldum şimdi cif bile çıkarmadı duvardan. Acaba badana ile mi alakali