Kızım 9 ay 9 günlük. Uyku düzenimiz yaklaşık 6,5 aylıkken gündüz 2 uykuya düşmüştü ve şu an hâlâ bu şekilde devam ediyor. Ancak son 1 aydır (belki daha da uzun süredir) ciddi bir karmaşa içindeyiz. Sabah genelde 09:30 civarında uyanıyor. Sonrasında: Öğlen 11:00–12:00 arasında ilk uykusunu yapıyor. 15:00–16:00 arasında ikinci uykusunu uyuyor. 20:00 civarında ise üçüncü bir uykuya dalıyor. Aslında buna “üçüncü uyku” diyorum çünkü bu uyku yaklaşık 1 saat sürüyor ve ardından gece uykusuna geçemiyoruz. Saat 20:00 civarında emerken uyuyakalıyor. Uyandırmaya çalışıyorum ama çoğu zaman uyanmıyor; mecburen uyutmuş oluyorum. Ardından 21:30 civarı uyanıyor ve sonrasında 00:00–01:30’a kadar, hatta bazen daha da geç saatlere kadar uyumuyor. Yani düzen tamamen karmakarışık bir hâl aldı. Ne yaptıysam gece uykusuna geçişi oturtamıyorum. Açıkçası uyku postlarından bana da bıkkınlık geldi ama bu durum gerçekten çok farklı ve zorlayıcı. Elimden geleni yapıyorum ama beceremiyormuşum gibi hissediyorum. Düzene sokmaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Bazen gerçekten sorun bende mi diye düşünüyorum.