Bebeğim 7 aylık, 3 aylıkken meme reddi başladı. Herhangi bir biberon kullanımım yokken birden memede ağlamaya başladı. Zıplayarak emzirmeler, uykuda emzirmeler, sürekli sağıp biberonla vermek derken 2 ay daha idare ettim ve artık tükendim.
Beşinci Ayında mama başladım. Gündüzleri sadece biberon kullanıyor, geceleri emzirmeye devam ediyordum. Bu arada hiçbir zaman mama kutusunun arkasında yazan kadar içmiyordu. Bir öğünde 4 ölçek anca içiyordu.
Altıncı Ay itibariyle ek gıdaya başladım. Her şey güzel ilerliyodu. Hatta gece bazen kalkıp emiyordu, bazen hiç uyanmıyordu bile. Sonra diş çıkarma, hastalık derken biberon görünce bağırmaya başladı. Eliyle, diliyle itiyor. Arada bir nadiren içiyor. Günde toplasan zorlayarak anca 8-10 ölçek oluyor. Geceleri daha sık uyanmaya başladı ve hem beni emmiyor, hem biberonla da bişey içmiyor. Hiçbir şekilde sakinleştiremiyorum. Geçen gece şırıngayla verdim ve içti. Ancak bu şekilde hiç sürdürülebilir değil. Açıkçası oturup ağladım, bundan sonra böyle mi olacak diye.
Meme reddi, biberon reddi artık çok bunaldım.
Bu arada su da içiremiyorum bardakla falan verince hoşuna gidiyor. O da sadece üstüne dökülüyor. İçip içmediğinden emin değilim.
Bu arada kilosu normal. Emzik de emiyor.Ama artık bezleri dolu dolu çişli değil çok daha az çiş yapıyor. Doktor çok bir çözüm önerisi sunamadı.
Bu tarz bir durum yaşayan var mı? Varsa nasıl bir yol izlediniz? Sizlerden yardım bekliyorum.