alyammm04 benim bebeğimde 43 günlük (4kasımda doğdu) ve gaz sancısından acillik olduğumuz oldu ayrıca Yenidoğan hemşiresi olduğum için eve malzeme aldım rektal tüp yapmak zorunda olduğumuz gecelerimiz bile oluyor kolik bir tabloya dönüştü resmen saf simplex 4×10 damla şeklinde kullanıyordum geçmedi sonra probiyotik damla başladık doktorun da onayıyla biogaiya onuda 1×5 damla olarak olarak saf sipmlexle çakışmayacak şekilde başladık mamayı da aptamil pronesya dan Sma comforta döndük ilk 1 hafta hem beslenme öncesi hem sonrasında yağlı karın masajı yaptık en az 7-8 dk kadar ve beslenme arasında gaz tutar gibi olduğunda bıraktırıp üstten gaz çıkarttırıp devamını verip tekrar gaz bitince gaz çıkarttırdım biraz yorucu oldu o süreç ama şuanda gaz saatlerimizde hep aynı saatte vurduğu için gece 11 gibi ben damlayı 10 da yada 9 da verip uzunca bir masaj yaptırıp bacak hareketleri yaptırıp bir defa değil 4-5 defa gaz çıkarana kadar masaj ve harekle devam ettirip yoruyorum sonra acıkıyor beslenmesini de ona göre ayarlıyorum besliyorum ve yatırıyorum böylece gece boyunca beslenmek dışında asla gaz sancısıyla uyanmıyoruz sabah uyandığımızda da aynı şekilde masajla başlıyoruz ve ilaçları düzenli veriyorum gün içinde de gaz sorunu yaşamıyor yani eskisi kadar değil desek daha doğru olur hemen sıkışınca iki hareket ettiriyorum alttan üstten çıkarıyor o zaman ve banyo her zaman yapabilirsen her zaman yapamazsan 2 günde bir mutlaka banyo ettir ayrıca gazlı bebeği sıcak tutman gerekiyor üşüdüğü gibi gaz daha çok sıkışıyor benim evim 24-25 derece ısıda devamlı içerde tişörtle kalıyorum ve asla üşümediğim halde bebeğime sadece alt giydirince gazı çok fazla sıkışıyordu ve çıkartamıyordu şimdi alt pijamasının altına normal kilotla çorap giydiriyorum ve üstüne pijamasını giydiriyorum pijama çoraplıysa ellemiyorum ama normal çorapsız ise hemen bir çorap daha giydiriyorum üstünü çok kalın giydirmiyorum ama terlemesin diye böylece bebeğim kendi kendine bile gaz çıkarıyor artık önceden sabaha kadar uyutmuyordu gaz ağrısından şimdi sadece 2.5-3 saatte bir uyanıyor besliyorum geri yatıyor geceleri gündüz uyumak isyemiyorsa zorlamıyorum uyanık zamanında masaj yapıyorum arada sizde deneyin isterseniz ben çok şükür böyle yaparak rahata erdim ayrıca şu aralar hip combiyotik mamaya geçmeyi de düşünüyorum o da hem gazlı kolik bebekler için hemde içinde pribiyotik olduğu için mantıklı geldi küçük bir kutu denedik bebeğim sevdi ya arada onuda alıp kullanıcam yada tamamen ona da geçebilirim sizde isterseniz deneyin ve son olarak mutlaka ama mutlaka antikolik biberon kullanın. Ben avent kullanıyordum ama o doğal akış biberon çok fazla kolikte gazlı bebekte işe yaramıyor bizde yaramadı en azından hemen anti kolik biberon aldık çok işe yaradı o da. Bıraz uzun oldu ama umarım işinize yarar bu bilgiler ve bebeğiniz rahatlar