Arkadaşlar merhaba. Kızım 25 aylık oldu , 2 yaş sendromu yaşıyor. Hayır demediği hiçbir şey yok. Banyo, bez değişimi , uyku, dışarı çıkma, dışarı çıkınca eve girmek istememe bir sürü örnek sayabilirim. Mesela diyorum ki muz yemek ister misin, hayır istemem diyor. Tamam elma var onu yer misin diyorum. Yerim diyor. Ben elmayı yıkarken ben elma istemiyorum muz istiyorum diyor. Muzu veriyorum, mama sandalyesine oturmak istiyor. Mama sandalyesine oturmaya yeltendiğimde mama sandalyesinin yerini değiştir diyor. Dediği yere koyuyorum, bu sefer de başka bir şey istiyor gibi. Mesela öğle uykusuna yatarken bezini değiştiriyorum, rica minnet. Bir tane kitap okuyalım yatalım diyorum. 1 kitap oluyor ,3 kitap. Ne kitabın ne oyunun sonu gelmiyor. Uyutmaya ikna etmem 1 , 1 buçuk saat sürüyor. Evde bir şekilde sabır çekerek idare ediyorum , kızmak istemiyorum , elimden geldiğince sakin kalıyorum ve istediği şeyleri yapmaya çalışıyorum ama dışarıda da çok zorlamaya başladı. Mesela Arabada illa onun istediği şarkı dinleniyor. Yemek yedirip çıkarıyorum dışarı, yanıma da atıştırmalık alıyorum. Arabaya biner binmez anne şunu ver anne bunu ver, anne su ver. Baba şu şarkıyı aç , hiç istek bitmiyor. Babasıyla bir şey konuşsak sohbet etsek bağırıyor. Ne bilim suluğu yere düşüyor, eve gelmemize 2 dk var, zaten içinde su bitmiş. Feryat, figan ağlıyor. Bugün avm de işimiz var gittik, maksimum 1 saatte biterebilecğeimiz işi 3 saatte bitirdik. O mağazaya gitmek istemiyorum, dışarı çıkalım, yürüyen merdivene binelim, yılbaşı ağacına gidelim. Mağazaya bir şekilde sokuyoruz, bu sefer de mağazadan çıkmak istemiyor. Yani gittiğime gideceğime pişman oldum, eşimin de benim de ömrümüzü yedi. Eve geldik, elini yıkamaya çağırıyorum bekliyorum bekliyorum gelmiyor. Hadi geldi yıkadım, üstünü değiştirip yatırıcam çağırıyorum çağırıyorum gelmiyor. Saat 10 oldu bu sırada tabi, uyku saati kaçtı. Bu ve benzeri olayları çok fazla yaşamaya başladık. Siz bu süreci nasıl yönettiniz. Mesela bizim son 3 seferdir dışarı çıkmalarımızda dışarıda çok zorluk çıkardı, ağladı etti. Bu kriz döneminde dışarı çıkmamak mı mantıklı olur sizce? Çok uzun uzun yazdım, linçci arkadaşlar gelmeden söyleyim, herkes aynı veya benzer şeyleri yaşıyor olabilir. Ama ben burada tecrübeli annelerden öneri istiyorum. Şimdiden teşekkürler