minnosizmmm 16 aylık oğlum var.
ilk doğduğunda oğlum,annem kendi boynuna müslin örterdi de kucağına alırdı ki “kokumu duymasın seni bilmeli” derdi. Kayınvalidemin umru değildi anlamazdı,söyleye söyleye öğrettim.
Başlarda ikisi de çok müdahaleci olduğu oldu.İlk yıkamayı anane babanne yaptı çok sinir olmuştum ama ikisinin de ilk torunu diye ses etmediydim.Halbuki ne susuyon, ana baba yıkayın yani.
Annem çalışıyor, 1 hafta izin almıştı doğumdan sonrası için. Uzattıydı iznini “sen alış,sen toparlan,nasıl bakcan,nasıl etcen ....” vs diye diye uzattı.
- gün doldum. 19. Gün “anne ben iyiyim,seninde çalışman lazım çok uzadı iznin” dedim . Zaten 39. Haftamın sonunda gelmişti, 42 de doğum oldu. 20 gün kaldı yani 1 aydır bizleydi o zamanlar höh.
- Gün annem gitti. 21-22. Gün kayınvalidem geldi oğlanı yıkamak için.Israrla kendi yıkayacak sabahın 10 nunda geliyor. Uyumamışım bütün gece, oğlan kolik.Ben istiyorum akşam 7-8 de yıkayım da rahat uyusun akşamları çocuk.
- Gün whatsappdan grup kurdum,uyuyoruz aramayın yazmayın YORGUNUM dedim ve gelemedi.Akşam da oğlumu kendim tek başıma yıkadım eşimde kuruladı filan.Anne baba olduğumuzu anladık be,ah ne güzeldi. Ertesi sabah kayınvalidem aradı, “ben geliyorum sen odayı ısıt oğlanı yıkayım” Bende dedim “ben akşam yıkadım, akşamları yıkıcam.Şimdi uyudu ve bende uyuyorum görüşürüz”
Bir daha aramadan gelmedi, her gün her gün gelip akşama kadar salonda oturup gelinim sensin yemeğim mükemmelsin izlemeleri de bitti. Arada yemek getirdi 1 saat oturdu gitti.
Eğer annem çok uzun kalsaydı,kayınvalidem de her gün gelip müdahale etseydi ya kendimi balkondan atardım ya da ikisini de çok fena üzer kırardım.
Yok arkadaş çekilmiyor,kimse çekilmiyor.
Bebeğinizi kucağınıza alın,sürekli koynunuzda yatırın emzirin.Annenizin hırkasını da kenara bırakın.Ananeler ananeliğini, babanneler de babanneliğinin sınırını bilmek zorunda.
Şuanda oğlum benden başkasında uyumaz durmaz, 1-2 saat oynar onda da anca ben bırakmışımdır markete çarşıya işim vardır.Çok kere aradılar durmuyor geri gel diye.
Bebelerinizi alın, gerekirse panter olun.Öyle olmak gerekiyor.