mom1900 Eşim Kürtçe konuşuyor ben iki dili de anlaması için Türkçe konuşuyorum ikimizi de anlıyor. Şuan tam konuşamadığı için ilerde ikisini de konuşacak mı merakla bekliyorum 😂
tuana303_ Dedektifgadget benimkiler turkce kurtce bide zazaca var burda onuda oretim ingilizce kursunada yazdirdim her dili bilmesi onlar icin daha iyi
Zumra_Fatma Dedektifgadget bende kürdüm eşim türk ama ben Cook az biliyorum ama şu gibi bilseydim öğretmek isterdim
lAmMelodi Dedektifgadget Kürtler Türk degilmi.Bilmedigim için soruyorum bazen karşıma çıkıyor Instagramda konuşmalar falan.
Kitsu Annem Kürt babam Türk ben Kürtçe bilmiyorum. Evde hiç konuşulmadı anneme sorduğumda söylerdi ama ben de öğrenemedim. Fazladan öğrenilen dilin bir zararı olmaz
yenibir Dedektifgadget bende kürdüm ama hiç öğretmen çabasında bulunmadım kızım 8 yaşında konuşmak istemiyo dili dönmeyince anne istemiyorum diyo bende uğraşmıyorum 😀
kardelen1209 Dedektifgadget Benim esim diyarbakirlı ben orduluyum kızımin kürtce ogrenmesini isterim. Kaynanamlara gittigimde hic biri kürtçe konuşmaz cok nadirdir. Arada kızima da söylerler bence hoş bişey bilmesi ya
agustosbocegimm1608 Dedektifgadget ben türküm esim kürt. Acıkcası oglumun kürtce ögrenmesini istiyorum esime de diyorum öğret bişeyler. Bana ögretmiyo cünkü. Bide bir topluluğa girdiğimizde ben cok zorlanıyorum mesela hepsi kürtce kpnusuyo ben bişey anlamıyorum oglumun da aynısını yasamasını istemem acıkcası
bir1anne Dedektifgadget çocukların beyni sünger gibi bence kürtçe konuşun öğrensin ana dili sonuçta bende yurt dışında yaşıyorum eşim yabancı dil konuşur ben türkçe bu şekilde iki dile de hakim olacak. Baba sadece kürtçe konuşsun siz türkçe konuşun. İki dili aynı ebeveyn konuşmaya çalışırsa o zaman kafası karışır
balkizlar Dedektifgadget bence öğretin ben olsam öğretirdim… dil büyük bir kültür aktarımı… bir de bu şekilde kürtçe bilen insan sayısı da azalıyor. .. hem de farsçayı falan çok rahat öğrenirler
gizematadeniz Dedektifgadget annem kürtce biliyor babam bilmiyordu. Anneannemler dedemler de kürtce biliyor. Fakat bizim evde hiç konusulmadi. Babam izmirli. Ben de izmirliyim. Evde hep türkce oldugu icin öğrenemedim. Ögretselerdi de bir gun isime yarar miydi bilmiyorum da. Yine de öğretmediler
Beyninizikullanmakucretsizdir Dedektifgadget Kürt ailede büyüyünce öyle oluyor ya. Annem okuma yazma bile bilmiyordu ben öğrettim. İmza atmayı bilmiyordu onu da öğrettim. Tek tük okuma yazması var ama dışarda Maşallah benden iyi. Üniversite okumama rağmen Maşallah annem daha bilgili gibi 😂
beybitolat Dedektifgadget benimde ailem kürt fakat eşim istanbullu. 50 senedirde babamlar egede yaşıyorlar ve haliyle bizde egede doğup büyüdük. Annem ve babam ara ara kendi aralarında konuşurdu ama bizle konuşmadılar. Ha ama bizde biliyoruz kardeşlerim olarak. Çocuğumda ileride merak ederse bildiğimi vermeye çalışırım ama hiç ekstra o çabaya gireceğimi düşünmüyorum 😂
newwmommy Dedektifgadget valla bebeğim dört aylık eşim kürt ben türküm ben anne baba diye konuşurken o da kürtçelerini söyler ikisini de öğrensin tabi