kivancaren kızım 18 aylıkken Phuket İstanbul istikametinde uçmuştum 11,5 saat gibi süreç. O zamanlar en çok ilgisini çeken oyuncaklarını almıştım parmak kukla, suyla temas edince rengini değiştiren kitaplar var, onu ıslak mendille silince rengarenk olurdu, uyku arkadaşı varsa mutlaka onu alın, onsuz hiçbir yolculuğumuz geçmedi. Yiyecek olarak eğer mama içiyorsa orda içtiği mamadan bir kaç kutu alın, her ülkede mamaların tadı farklı oluyormuş, içmeyebilir. Ben bu hatayı yaptım, siz yapmayın. Tükettiği ek gıdalardan hazırlayıp mutlaka yanınıza alın, yemek konusunda çok sıkıntı çekmiştim. Emzik kullanıyorsa yedekli alın, iniş kalkışta basınçtan dolayı lazım olacak. Suluk alın, uzun uçuşta sıvı kaybı fazla olur. Havayolu şirketinin sitesinde uçuştan önce mutlaka bebek gıdası seçmeyi unutmayın. Hangi firmayla uçacağınızı bilmediğim için diyorum. Her firmanın kuralları farklı. Hijyenik malzemeleri de çocuğunuza göre ayarlarsınız. Burun için deniz suyu yada fiziyolojik serum tavsiye ederim, biliyorsunuz hava kuru olunca uçakta, burun içi kuruması oluyor.