obiranne13 doktor doktor gezdik biz akşam on-on bir gibi başlayıp gün ağarana kadar anlattığınız şekilde ağlıyordu kızım. Hepsi kolik yapacak bir şey yok sabredeceksiniz diyor. Sadece hafifletmek için bir şeyler yapıyoruz.
Gaz damlası ve probiyotik kullanıyoruz. Gün içinde her beslenme öncesi karnına masaj yapıyorum, i love you masajı ve internetten videolar izleyerek bir kombinasyon oluşturdum onu sürekli yapıyorum. Beslenme sonrası üst gazını mutlaka çıkarmaya çalışıyoruz. Sancı anlarında ütüyle bir kumaşı ısıtıp ilk sıcaklığı geçince karnına sarıyorum zıbının üstünden. Bebeği sakinleştiren tutuş ve sallama yöntemleri var videoları izleyip bakabilirsiniz yine, bazılarının faydası oluyor. Artık annenin yedikleri bebeğe gaz yapmaz diyorlar ama yine de dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime; anason, rezene, kimyon çayı yapıp içiyorum kendim. Benim kızım mama kullanıyordu doktorun önerdiği kolik bebekler için olan bir mamaya geçtik, biberonu kolik aparatlı kullanıyoruz. Yine de gazı oluyor ama o sabaha kadar süren ağlama nöbetleri hafifledi çok şükür.
Gaz damlasını deneyerek size daha iyi geleni bulacaksınız demişti doktorlardan biri, nurse harvey daha iyi geldi bize, kidstrench diye bir probiyotik damla yazmıştı doktorlardan biri de o da iyi geliyor bence. İçinde rezene, anason, kimyon yağı falan da var. Öğle ve akşam kullanınca uykuları daha rahat geçiyordu.
D vitamini kullanıyorsanız bazılarının içindeki yağ türü de bebeği rahatsız edebiliyormuş, zeytinyağı içerikli olana geçtik doktorun önerisiyle. Arabada gezmeyi seviyorlar bir de çok zorda kaldığınızda aklınızda bulunsun.
Ve son mesajınızdaki sorunuz için, evet gaz sancısı varken beslemek de zor oluyor.