Bebeğim 14 haftalık. Sanırım zor bir bebek. Gaz kolik her bebek gibi. Burada yazacaklarım bebeğimden ziyade kendimle ilgili. 14 hafta sonra ilk kez 1 saatliğine eşimle kahve içmeye çıktık. Ağlamaktan helak olmuş bir şekilde eve döndüm, bebeğimde çığlıklarla ağlayarak beni karşıladı. Oysa ilk defa içimden geçenleri sesli dile getirmiş ve biraz rahatlamıştım. Şu an eşim oğlumuzu uyutmaya çalışırken ben de yazayım belki o kalıcı bir iyilik sağlar dedim. Zira psikoloğa gidecek vakit yok. İtirafım şudur; Haftalardır yaşadıklarımın fragmanını gösterselerdi çocuk sahibi olmak istemezdim. Duygularımı kontrol edemiyorum, çok yorgunum, ataklar bitmiyor, gaz sancıları geçmiyor, içimde kopan fırtınalar, kaygılarım, oluk oluk dökülen saçlarım avuçlarıma geldikçe beni sarstıkça sarsıyor. Bu süreci bu kadar kötü yöneteceğimi düşünmezdim hiç. Allah aşkına bebeğinizle dışarı çıkmayı nasıl başarıyorsunuz? O bebek arabasında yatarken siz arkadaşlarınızla konuşabiliyor musunuz mesela? Biz ancak uyusun diye dışarı çıkarıyoruz hareketsiz durmamız imkansız. Kendime o kadar yabancılaştım ki nereye saldıracağımı bilemiyorum bazen. Ben sigara içemediğim için eşim içinde çok üzülüyorum mesela ya da o deliksiz uyuyabiliyorken ben gece 4 defa gaz masajı yapmak zorunda kaldığım için, göğsüm yaralar içinde emzirirken o telefonda vakit geçirebildiği için. Haksızlık olduğunu biliyorum ama kontrol edemiyorum kendimi. Ne zaman geçer? Çünkü bu duygular beni bebeğimden daha çok yoruyor bazen, yüzüne baktığımda düşündüklerim için utanıyorum ve defalarca özür diliyorum içimden. Böyle şeyler hisseden sadece ben miyim? Ne yapacağımı, nasıl düzeleceğimi bilmiyorum.