edabrk Kızlar yardımınıza ihtiyacım var. 7 günlük bebeğim ilk iki gün sütüm az diye bebek açtı doktor reçetesi ile mama vermiştik ama 4. Gün sütüm arttı son iki gündür hiç mama vermiyoruz full anne sütü ile besleniyor ama biberondan besleniyor. Sağlık ocağındaki hemşire beni zorbalayınca öyle olmaz emzir emzir diye bugün tam 2 saat emzirmeye çalıştım bu hafta içinde de de denedik gerçi ama ama çocuk çığlık çığlığa meme istemiyor göğüs deliklerimden az mı geliyor anlamıyorum ama sinirleniyor ve ağlama krizine giriyor. Onu zorlamalı mıyım yoksa önemli olan anne sütü alması mı sağıma devam mı etmeliyim
ayi879_ edabrk üç dört gün memeyi hiç uyanıkken sunmayın hep uyuyorken verin. Red varsa direk doyurmaya yönelik değil başta o memeyi sevdirme alıştırma yapmak gerekiyor. Üç dört gün sonra yavaş yavaş daha uyanıkken vermeye çalışın onda da meme ucunu direk ağzının içine sokmayın meme ucunuzu bebeğinizin dudağının kenarına dokundurun zaten yedi günlük diyorsunuz emme refleksi kesin var o kendisi aranıp dönsün ve o anda meme ucu ağzına girince hemen çene altına iki üç saniye dokunup bırakın onun emmeye başlamasını sağlayacaksınız böylelikle.
melekveemir edabrk silikon uç işe yarayabilir. Biberonmuş gibi geliyor bebeklere ve emiyorlar. Sağmakla biberonla uğraşmazsın en azından. Zamanla bırakabilirse bıraktırırsın
senanrrr Yani onu çok zorlamadan ara ara mesela biberonla sütü verirken tam doyurma hafif aç kalsın öyle göğüsünü vermeyi dene çok ağlayınca bırak benim bebeğim hem emiyor hem mama alıyor ikisinede alışınca anlamıyor hangi biberonu kullanıyorsun
ayi879_ ayi879_ biberon aldığı için o daha kolayına geliyor o yüzden memeyi başta annem güven koku olarak kodlasın sonra zaten beslenme yeri olarak görür Allah’ın izniyle
htcipek Kızımda aynıydı ne yaptıysam çare olmadı malesef emmek istemedi mama ile devam ediyoruz malesef sağmada bir yere kadar oluyor açıkçası yorucu bir iş
edabrk htcipek gerçekten öyle zaten uykusuzum o uyuyunca uyumam gereken zamanda süt sağıyorum sonra o uyanıyor kısır bir döngü
havem Aynı problemi yaşadık bebeğim 3 aylık şimdi beni emmediği için biberonla sağarak verdim ama yalnız baktığım için her zaman sağma mümkün olmadı ve sütüm kesildi eğer düzenli sağım yapma imkanınız varsa sağarak verebilirsiniz yoksa uykulu anlarını yakalayıp göğsünüzü deneyebilirsiniz.
hhzl edabrk biberon burada çok önemli sıfır numara uçlu değil mi? Eğer hızlı geliyorsa biberondan süt memeyi istemez biberon daha kolayına gelir. Zor emişli bir biberon tercih edin. Çok zorlamayın ama denemekten asla vazgeçmeyin.
Ezgi0808 Siz vazgeçerseniz bebekte vazgeçerse, dünyada anne sütünün bir eşi benzeri yok o yüzden vence sık sık deneyin, duş altında emzirme denemesi yapabilirsiniz bebekler çok sever. Yada mutlaka emzirme danışmanlığı almalısınız