ibr24 Kızlar nasılsınız bebisler nasıllar kelimeleri nasıl bebeklerin her çocukta elbet farklı ama ay olarak Kelime fazla olanlar var mı aramızda nasıl yapıyorsunuz gelişimi için 😊
Ballilokmam11 ibr24 kızım ı şuan 28 aylık ama o aylarda kelime sayısını not aliyroudum kaç kelime soyluyor diye basit kelimeler anne baba gel git ver al mama Memi ve hayvan sesleri özellikle.
ChatGPTanne_ ibr24 kızımın bi çok kelimesi var şu iki günde de öğrendikleri hayır demek bitti demek ve aynaya geçip ayyyy gerçekten demek 😆
mavii_98 ibr24 merhaba 16 aylık şuan 50 ye yakın kelimesi var net olmayanlar ile birlikte artık tüm aile bireylerini sıfatıyla çağırıyor hayvanları gördüğünde kısmen isimleri ile işaret ediyor resimler üzerinden günlük hayatta kullandığı şapkası ayakkabısı gibi nesneleri biliyor bu ay ismini bildiği ve canının istediği meyveyi söyleyip yemek istiyor herşeyi bilmiyor tabi en çok sevdiklerini söylüyor genel mama diyor konuşma destekleyici bir set aldım 3 adet kitap var ondan ve hayvan Atlası aldımm anlasada anlamasa da sıkılsada gün içerisinde hep elimizde dönüyor cevap versede geri dönüş alamasamda kitap üzerinden konuşuyorum doğduğundan beride konuşurum zaten hiç öyle kitap okuma sürecimiz olamadı öyle dinletemedim kendimi ama böyle kitapta ona göstererek taklit yaparak abartılı işte bol sesli oyunlu şeyler yaptığımda ilgisini çekiyor her bebeğin gelişimi farklı tabi bizimki şuan böyle 🌸💖
balkizlar ibr24 kızım 16 aylık olacak Anne( çok nadir canı isterse) Baba Dede Mööö Bitti Al Benim Başka yok aklıma gelmedi yukarda çok faLa yazmışlar bana da normal geliyordu kızımın kelimeleri ama
ibr24 seher178 neler söyleyebiliyor mesela çok hevesleniyorum da konuşması için merak ediyorum yanlış anlamayın ne olur 😊
hamzaefem1726 Bizde 15 aylık gün içinde hep konuşuyorum onunla herşeyi konuşarak ona ne yaptığımı anlatıyorum Benim oğlum Anne baba Öptüm Abla gel Geldi Gitti Aç Bitti Yeter Şu ya buu der Mama Acıdı diyorr Açıldı Dede Hala Yenge Acaaa der amca yani 😅 Kedi Birde pisi pisi çağırır Hatırladığım bunlar
ibr24 mavii_98 rica etsem.resimlerini atabilir misiniz bizde yükselen zekanın bebeğim konusuyoru aldık ama çok erken geldi yine çok seviyor okumayı Baba Anne Anneanne Dede Gel Git Bitti Attım Hala Haydi Gidelim deneye calisiyor şuan Bu Şu Aslan gibi kelimeler söylüyoruz Çiftlik Hayvanları gösteriyor tanıyor
mavii_98 ibr24 Bunlar kitaplar ben çok sevdim. Yine kelimeleride var bebeğinizin çoğalır o yavaş yvaş kaç aylıktı
ranarumeysa balkizlar benim de 15 aylık üç beş kelime var niye konuşmuyor diye kendimi paralıyorum bir şey mi var diye
mugey 15 aylık olmak üzere ikizleeim var 4-5 kelimeleri ancak var o da rutin değil. Çok kelimesi olmayan arkadaşlar üzülmesin diye yazıyorum
ranarumeysa mugey benim de 15 aylık kızım var çok kelimesi yok ama herşeyi anlar bazen kelime sayısının az olmasını çok kafama takıyorum baba memme mama at aç birde gel demek istiyor del diyo