bmerveee Herkese merhaba. Oğlum 5 yaşında arada kekemelik ve kelimeleri yutma var. Arada kekemelik düzeliyor sonra bi bakıyırum konuşırken kendini çok sıkıyor. Anne-anne-anne diyor mesela ama kendi farkında olmadığını söylüyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim
obiranne3 bmerveee Merhaba, kekemeliğiöiçin dil terapistine götürdünüz mü? kekemelik aza indirgenebilir, okuma yaşında olsaydı bol kitap okumanızı tavsiye ederdim. şuandada birlikte tekerlemeler tekrar edebilirsiniz öyle öyle çöğlğcrk🌸
bmerveee Cuma günü randevumuz var teşekkür ederim bebeklikten bugüne o kadar çok kitap okuyorum ki kekemelik beni çok şaşırttı özel ilgilenirim oğlumla. Cevabınız için teşekkür ederim
mhrasmom Bizim de aynı sorunumuz var 2 yaşında cok az vardı zamanla artıp azalırdı. Suan baya arttı ve cok Üzgünüm
bmerveee miraymomy dil terapistine gittik biz haftada bir gelmemizi söylediler yoksa kalıcı olsbiliyormuş
Aylino10 bmerveee çok güzel konuşuyordu su gibi hiç teklemiyordu sinirlensin hızlı hızlı taramalı tüfek gibi lafları bana sıralıyordu ne olduysa haziranda oldu bir anda uyandı ve çocuk konuşamaz hale geldi
miraymomy bmerveee bende psikiyatriye gittim ama doktor %80 karşılaştıklarını ve gelisimsel olabilecegini söyledi %20de kalıcı olabiliyormuş 3 ay sonra gelmemi istedi herhangi bir değişiklik olmazsa dil terapistine yonlendiricek
Minikkurbagam Aylino10 ben 3 yaşından beri uğraşıyorum kekemelik ile çocuğum bi sabah uyandı ve kekelemeye başladı.2 senedir dil terapistine gidiyoruz
Aylino10 Minikkurbagam peki hala artma azalma oluyor mu kelime tekrarı veya harf tekrarı mı yapıyor ikincil hareketi var mı bi arkadaşında öyle 3 yaşında başlamış 7 yaşında bitmiş kuzenimin oğlunun da 2 sene sürmüş birisi okula başlayınca bitmiş
Minikkurbagam bmerveee şöyle diyeyim 2 yıl boyunca sürekli kekelemedi 6-7 ay hiç kekelemediği oldu ama stresli anlarda tekrar ortaya çıkıyor maalesef. Şuan kardeşi oldu tekrar en başa sardık gibi. Bize hala geçici olduğunu söylüyorlar sabırla bekliyorum bende
bmerveee Minikkurbagam kardeşi oldu ama 1 yıl sonra kekelemeye başladı biz kardeşini hiç üstün tutmadık hala hep onu sevdik onunla ilgilendik etkisi olabilir mi
Minikkurbagam bmerveee bana dil terapistleri şey demişti kekemelik zaten vardır Altyapısında. Etkilendiği ya da strese girdiği bir zaman birden ortaya çıkar dedi. Belki siz farketmeden etkilenmiştir bişeden
bmerveee Minikkurbagam eşimle tartışmamıza şahit oldu ben ağlayınca çok üzüldü şimdi çok dikkat ediyorum