Selam canım anneler. Oğlum bir süredir ergoterapiye gidiyor ama bu süreçte 2 kere terapist değiştirdik bu 3. Terapist. Bu seferki terapistten memnunuz ve oğlumla ilgili asimetrik gelişim gösterdiğini söyledi. Oğlum geçen ay 2 yaşını doldurdu ve terapistin söylediği yaşına göre ince ve kaba motor becerileri baya ilerideymis. Bir de görsel hafızası çok iyi. Üzerinde harflerin olduğu bir ahsap puzzle var tüm harfleri doğru yerleştirir hatta bazı harfleri tanır a o ve i harflerini yerleştirirken söyler. Renklerine şekillerine göre yerlestirilmesi gereken şeyleri doğru yerleştirir. Mesela üstünde türlü objelerin olduğu ahsap levhalar var kartların üzerinde ise o objelerin sadece gölgeleri var. 60 adet objenin hepsini gölgelerine göre yerleştirir. Oğlum süper zeka tavırlarına girmek değil niyetim ki bana göre yaptıklarını yaşına göre normal buluyordum ama ergoterapist ileride olduğunu söyledi. Benim sorunum konuşmaması. Hala kelime sayimiz10 15 falandır. Öyle ikili cümleler falan hiç yok zaten. Bir de iletişimi çok iyi değil. Yani yok değil ama bir şey anlatırken ona odaklanıp dinlemez. Kısa komutları vs anlar tam anlatamıyorum ama bu konuda yaşının gerisinde kalıyor. İşte ergoterapistin bahsettiği asimetrik gelişim de bu oluyormuş. Bir taraf yasitlarindan önde gidip hızla gelişirken diğer taraf geride kalıyor. Benzer durum yaşayan var mı?