esra00_ Kızlar iyi akşamlar yarın akşam misafir gelecek akşam yemeğine mercimek çorbası ve iç hazırlayıp fırında pide yaptıracağız ama extra mezelerde yapmak istiyorum yanına hangi mezeler gider max 3 çeşit yapmayı düşünüyorum fikir verebilir misiniz 💗
yaraliceylanim esra00_ biz etliekmek çorba yaparız yanına klasik salata ve sumakli soğan birde turşu koyarız hamur işinin yanına ben çok başka şeyler yakistiramiyorum ya da soğuk salata yapabilirsiniz oda meze gibi tam adı bumu bilmiyorum da biz öyle diyoruz
Pamukhanim_ esra00_ ben böyle bir menü yaparsan soğan salatası normal salata mor lahana salatası turşu koyarım başka ama KÖZ patlıcan salatası da olabilir yanina
esra00_ yaraliceylanim evet hamur işinin yanına çokta extra bir şeye gerek kalmıyor da yanında yenebilecek güzel bir iki çeşit meze yapayım diye düşünmüştüm teşekkür ederim sumaklı soğanda iyi gider onu da yaparım 🌸
yorunc Humus çok güzel oluyor üstüne de yağ yakarsınız. Birde havuçtan ya da pancardan Tarator. Hem hafif hem lezzetli oluyor. Afiyet olsun:)
esra00_ yorunc etkafa bianneo myavocado çok teşekkürler kızlar kafamda oluştu menüm sizinde tavsiyelerinizle 🌸
bianneo esra00_ ben köz patlıcan ve biberi sarımsaklı yoğurtla çok yakıştırırım böyle menülere. Bir de sebzelerden salata olabilir. Brokoli, karnıbahar, köz biber, mısır bol limon iyi olur ☺️
myavocado esra00_ Köz patlıcan biber salatası güzel oluyor bence pide yanına mevsimi değil gerçi ama buzlukta filan varsa düşünülebilir. Yoğurtlu bir şey olabilir, havuç tarator gibi. Yine varsa yoğurtlu kuru biber kızartması olabilir. Kaşarlı mantar olabilir. Salata yaparsınız bir de.