Niloyaametee Hiç bir şekilde sözümüzü dinletemiyoruz. Yani güzel şekilde 3-4 defa söylüyoruz yapmıyor istediğimizi ya da aykırı hareketi varsa bırakmıyor ama sesimizi yükseltince anında yapıyor. Ne yapmamız lazım artık bilmiyoruz
Bursa97 Niloyaametee bizde de aynı durum var yani bir şeyi 3 4 defa yapma diyoruz sallamiyo biz bağırma değilde ne zamana sert bir dille yapma artık dinle artık dersek duruyor veya yapmayı bırakıyor yani ben bı sorun olduğunu düşünmüyorum çoğu çocuk aynı bizimki biraz fala hareketli birde kendi dediği olsun diye tutturuyor o yüzdende yapma deyince sallamiyor bence yani keşke dur deyince dursalar ama öyle çocukta çok nadir 🙂
Gul-42 Niloyaametee benımkide dalga gecıyor hep anlatıyorum soyluyorum sesımı yükseltsemde yapmıyor yanı kendı bıldıgını yapıyor buda zaten onun artık bır bırey oldugunu gosterıyor kendı fıkrı dusuncesı var artık bırde devamlıııııı sıkılıyor devamlııııııı
yasmin0651 Niloyaametee şuan aynı durumdayız ve aynı şeyleri yapıyorum ve yapıyor çocuğumun ve ben ona bağırınca çok üzülüyorum 🥲anında vicdan yapıyorum
Niloyaametee Herşeyi oyuna çeviriyor yemek yicek 1 saatten aşağı yemeği yemiyor sonunda yememiş oluyor genelde. Kıyafet giydirecek oyuna çeviriyor yine uyarıyorum hala devam ediyor anlamıyorum nedenini
Gzdzeynep Niloyaametee benim kızımda böyleydi dikkat eksikliği tanısı aldık. Çok daha sabırlı davranıyoruz düzelme var 6 yaşında kızım.
Gzdzeynep Niloyaametee yemeğine ya da verilen işe odaklanamıyor yazdıklarınız gibi normal bir çocuğun kısa sürede yapacağı şeyi uzun ber süreye yayıyor bunlar odaklanma dikkat sorunu belirtisi. Bizim komşu cocuğu arada gelirdi yemek yerken o çocuk bitirir ikinci tabağa geçer bizimkisi hala ilk tabağını yememiş olurdu mesela.
Niloyaametee Bursa97 Doğru diyorsunuz ama sesimizi yükseltmek de istemiyorum ama diğer türlü de yapmıyor
Gzdzeynep Yagmur0606 sizin çocuğunuzun davranışları vardı ekran veriyorsanız tamamen sıfır ekran yapın. Ve hadi demeyin daha sabırlı davranın düzelme oluyor.
Yagmur0606 Gzdzeynep bizdede baya bir dikkat dagınıklıgı var sevdıgı sey olurda saatlerce oynar o baska ama masabaşı etkınlıklerını sevmez odaklanmaz kaç yasında cocugunuz
Gzdzeynep Yagmur0606 6 yaşında kızım. Ekranı tamamen kestik kısa kısa görevler veriyoruz mesela kardeşinin bezini getir tabağı mutfağa götür gibi. Karmaşık şeylerde yapamıyor. Mesela tabağı mutfağa götür ve mutfaktan bir bardak su getir gibi bişey söylenince o zaman kafası karışıyor çünkü mutfağa götür kısmından sonrasını dinlemiyor.
tgcayz Niloyaametee bence hepsı bır surec ya cunku bır ay oncesıne kadar yoktu daha uyumluydu son bır aydır felaket bır hal aldık. Ama gecıcegnı dusunuyorum.