Kızlar merhaba oğlum 8 ay 17 günlük biz eşimin mesleğinden kaynaklı ailelerimizle farklı şehirlerde yaşıyoruz oğlum gurbette büyüyo ay ay gelişimleri hep takip ederim biz geçen ay ailelerimizin yanıma gittik oğlum ismine çok az tepki verdiğini farkettim başkaları seslenince bakıyor ben seslenince bakmıyor sevdiği şarkıyı söyleyince hemen bakıyor du şöyle bide ilgisini çeken çok şey oldu ilk defa o kadar kalabalığa katıldı bi anda çocukların içinde buldu kendini dedim ki ilgisi dağınıktır sonra 8. Ayda ba ba de de gibi kelimeler söylemesi gerektiğini biliyordum oğlum sadece ba ba demeye bişeyler anlatıyormuş gibi söylenmeleri oluyordu ama bu ailemizin yanında başladı ve ben evime gelince tamamen kesildi acaba yalnızlıktan mı yoksa böyle şeyler geç de olabilir mi eşimin kuzeninin kızı bizden 20 gün sonra doğdu anneanne dede baba gibi kelimeler söyleyebildiğini söylediler benimde kafama takıldı normalde bu kadar umursamazdım başına gelen varsa cevaplarsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim