1cocukannesi_1 Kızım 12 aylık 71 cm 50 cm doğdu bize normal geliyordu ama çevrenizden bi kaç kişi boyı kısa doktora götürün dedi içimize kuşku düşürdü boyu kısa mı?
ayisit 1cocukannesi_1 genetiği kısa olabilir bence çok kısa değil persentil tablosuna uyuyorsa gelişimi normalse minyon bir bebektir
mrnrk 1cocukannesi_1 canim bizde 6,5 ayliğiz dün gittik doktora 71,6 geldi ama tabikide anne ve babanin boyunun uzun olması da etkiliyormuş gibi geliyor bana bizde 50 cm doğduk
Bade38 1cocukannesi_1 75 cm di Doğum boyu 48 cm çok fark yoktur ama doğum boyuna göre biraz az uzamış ama öyle büyük bir sorun değil çok farklar yok Genetik nasıl
acemiaanne 1cocukannesi_1 Bence götürün yinede içiniz rahat etsin. Benim bebeğim 7 ay 4 günlük 48 yada 50 cm falandı tam hatırlamıyorum şuan 71 cm babası da benden kısa boyluyuz
1cocukannesi_1 acemiaanne tiroid yüzünden endokrinoloji takipli boy kısalığına gelişim bozukluğuna da o bölüm bakıyormuş her ay kilosu ve boyunu özelikle milimine kadar ölçüyorlar ama o doktor bişey demedi sıkıntı olsa uyarmazmıydı yada başka bi doktora daha mı götürmeliyim
acemiaanne 1cocukannesi_1 Dediğiniz gibi endokrin bölümü bu konuyla ciddi anlamda ilgileniyor bir sorun olsaydı söylerlerdi ama isteseniz birdahaki kontrol de siz dile getirin içinizde rahat etmiş olur
_YanakReisinAnnesii 1cocukannesi_1 eğer endokrin herhangi bir sıkıntı görmüyorsa hiç endişelenmenize gerek yok. Başka bir doktora götürmenize de gerek yok zaten endokrin bu tarz şeyler de çok titiz davranıyor.
gokce45939_ İyi bence boyu benim kızım da 13 aylık 74 cm 48 cm doğdu arada çok fark yok gelişi mi iyiyse kilosu vs abartılacak birşey değil eğer diğer ay uzuma olmazsa o zaman doktora başvurun bence her bebeğin gelişimi farklı
hemshireanne 1cocukannesi_1 benim oğlum 42cm doğmasına rağmen 1 yaşinda 70+ du boyu. Galiba evet sizde boy normal değil ama olada bilir yani doktora götürün
Mammamiaa_ 1cocukannesi_1 benim kızımda hipotiroidi var 12 aylık olcak 75 olması gerekiyor 48 cm doğdu. Bir ara boyu uzamadı sonra birden attı
karan3535 1cocukannesi_1 benim bebeğim 50 cm doğdu 13 aylık 80 cm ama bu biraz aileye de bağlı sizin boylarınız nasıl . Sizin alt presentilden gidiyor sanırım boyu
Mammamiaa_ gamomuu ikinci topuk kanı yüksek 3. Tahlili hastanede gidip yaptık yükselmişti 28 çıkmıştı. Tedaviye başladık
maygirl 1cocukannesi_1 12 aylik kiz bebekte perspentilde alt sınıra yakın galiba..ama genetik baz alibir oncelikle.içiniz rahat etsin iyi bi doktora gotürün gerekli gorurse sizi endokrin vs yönlendirir zaten.
1cocukannesi_1 maygirl zaten tiroid yüzünden endokrin takipleyiz her ay gidiyoruz onlarda her ay milimine kadar ölçüyorlar ama doktor hiç boyu kısa vs demedi uyarmadı bizi
gamomuu Mammamiaa_ çok geçmiş olsun bizim topuk kanlarında çıkmadı ama boyu 2 ay uzamayıp 3. Ay birden attı acaba dedim bizde de hipotroidi olabilir mi?
Mammamiaa_ gamomuu bizimde öyle oldu 6. Ayda durdu 9 ayda uzadı. Olabiliyormuş durak dönemleri. Çok şükür başka sıkıntı yok sadece minik ilacı var onu veriyorum o kadar😊 bu da bitecek bir gün😊