Arkadaşlar 20 ay civarı bebekleriniz akşam kaçta uyuyor ben artık iki aydır cildirmak uzereyim. Rutinlerimiz vardı her akşam 8den sonra yukarıya çıkar bez değişimi, üst değişimi, dış fircalama, pelus oyuncaklara sarilma vs sonra yatağa geçiş kendi yatağımızda uyutuyorum 17 18. Aya kadar memede mayışıp ayakta azıcık sallıyordum uyuyordu hemen uyuyordu. Ama iki aydır ayakta sallamayı kabul etmiyor memede uyumuyor yatakta tepişiyor, koşuyor sürekli su diye bagiriyor onu veriyorum bu seferrrr iki dk önce emmesine rağmen meme meme diye tutturuyor, yanıma yat diye işaret ediyor yatiyorum masal anlatiyorum uyuması için sakince ama yok ben yatıyorum o kalkıyor. İyice artık yorgun düşüp son memeyi emip ayagima almama zorla müsaade ediyor ama işte bu 1 saat oluyor bazen geçiyor bile çok yoruldum ne kendi uyumayı becerebiliyor ne memede uyuyor ne sallamama izin veriyor. Mesela öğlen uykusundada böyle yapıyor ama daha kısa sürüyor genelde 15 20 dk hele dışarıdaysam uyku saatinde bebek arabasında 5 dkda uyur. Akşam uykusu tam bir sinir harbi çok geriliyorum uyumadıkça çünkü kendi vakit ayirmam 10 buçuğu buluyor zaten bir saatede uykum geliyor hiç bir şey yapamıyorum. Aklıma çıkıp bebek arasında uyutmak geliyor bu seferde sürekli onu isteyecek bir uyku duzeni olamayacak istiyorum ki kendi kendine uyusun ama bir çocuk bunu yapsa iki ayda yapmazmiydi . Kendi kendine uyuyan bebeklerin uykuya dalması kaç dk sürüyor.