eloelo Merhaba annelerim, bebeğim 17 aylık yaklaşık 2 aydır sürekli ıh ıh diye seslenip eliyle işaret edip öyle istiyor örneğin muz istiyorsa onu gösterip durmadan ıh ıh ıh diyor Normal mi yaşayan oldu mu
eloelo eloelo memenin adının meme olduğunu biliyor mesela isterken onu da ıh ıh diye eliyle gösteriyor ama ben meme mi istiyorsun diyorum veriyorum emerken kafasını çekip meme diye seviyor
3kedili2bebekli eloelo evet biraz anlamazdan gelmek gerekiyormuş mesela muz mu istedi muz ve mandalina gösterip muz mu istiyorsun mandalina mı diye sormak gerekiyor muzu gosterince muz tamam al bakalım muuz diye teşvik edebilirsiniz bunu her şeyde deneyebilirsiniz ise yariyor
nnoktaa eloelo çok normal. Sadece sizin her gösterdiğinde kelimenin üstüne basa basa tekrar etmeniz cümle içinde kullanmanız gerekiyor. İşaret ettiği şeye bakıp masanın üstünde duran elmayı mı istiyorsun mandalinayı mı aa yoksa muzu mu istiyorsun. Diyebilirsiniz.
eloelo nnoktaa evet hep yapıyorum ama anlamını bildiği şeyi bile ıh ıh diye gösteriyor elma istediği zaman dolapta göstersin elma mı istedin annecim al bakalım sana elma diyorum ısırıyor aradan zaman geçiyor mama diyor elindekini gösterip ama yine isteyeceğinde yine ıh ıh yapıyor
hunilimomy eloelo evet normal hemen her istediğini anlamamış gibi yapın ne istiyorsa meme mi istiyorsun su mu istiyorsun diye belirtip üzerine düşmek gerekiyor biraz
eloelo hunilimomy gece bile yapsa bıkmadan tekrar ediyorum meme mi istedin annecim al bakalım meme diyorum emiyor sonra kafasını çekip meme diyor aslında meme olduğunu biliyor onun ama isterken yine ıh ıh diye gel gel yapıyor
rachelgreen_ Benimki 14 aylık olacak yaşından beri bu ıh ıhlama var ben de geç konuşacak diye korkuyorum ıh ıhla derdini anlatıyor bir şekilde
eloelo talhamamy ben de bi sorun mu diye sormak istedim çevremde pek bi bebek ve soracağım kimse yok anlamlandıramıyorum çoğu zaman
nnoktaa eloelo emin olun belleğe atıyorlar 😍 mesela bizimki daha yeni elmaya emma demeye başladı. Arkadaşımın kızı bizden 2 ay küçük. 16 aylıkken elma diyordu 😬
umaytoom eloelo 13 aylık son bir kaç gündür arttı sürekli dışarıda evde her yerde parmakla gösterip ıhhh ıhh diyor sürekli parmakla göstermeyi yeni öğrendi bir de ıhhh çıktı başımıza bende evde sürekli konuşuyorum onunla ama fayda etmiyor sanki