MamaUygarVibes Winner Covid zamanından kalma alışkanlığım var önce çamaşır suyu ile yıkarım sonra haşlarım.
Beyninizikullanmakucretsizdir ninodurbenimadim ben yıkıyorum arada içim rahat etmiyor valla hatta tavuk yıkanmaz diyorlar ama ben o şekilde asla yapamam yiyemem de midem bulanır 😆
BordoHuniliAnne Beyninizikullanmakucretsizdir bende yıkıyorum bakteri açısından yıkanması uy gun bulunmuyor ama yıkamadan da tüketemiyorum😅hatta kullan at eldiven ile hafif sirkeli tuzlu suda yıkıyorum, yoksa sonra temas ettiği yerleri bıcağı falan çamaşır suyu ile temizliyorum. Hatta yıkarken üzerime falan sıçradığını düşünürsem üzerimide değiştiriyorum 😅
Beyninizikullanmakucretsizdir ninodurbenimadim Elhamdülillah bu zamana kadar sorun yaşamadım İnşallah da yaşamayız şakasını yapıyoruz ama çok tehlikeli şeyler bunlar hele ki bu zehirlenme olaylarından sonra iyice korkmaya başladık 🥹
ninodurbenimadim Beyninizikullanmakucretsizdir Allah korusun aman. Gerçekten ya. Zaten her açıdan diken üstünde yaşıyoruz bu ülkede bir de bu gıda zehirlenmeleri çıktı başımıza
canmanayvesuyu Beyninizikullanmakucretsizdir tavuk yıkanmamalıymış ama gerçekten o bakterileri ısı öldürür su öldürmez. Yıkarken siz etrafa sıçratıyorsunuz daha çok 🥹
Beyninizikullanmakucretsizdir ninodurbenimadim geçen bimden birşeyler almak istedim korkarak aldım. Aldığım pizzayı bile yemeye çekindim. Eskiden dışarda yemiyoruz diye eşime kızıyordum ama öyle bir duruma geldik ki evdeki yemek daha güvenilir geliyor. Rabbim cümlemizi korusun 🤲🏻
bir1anne simseklivekalpli ince kısırlık bulguları yıkamıyorum ama normal pilavın bulguru yıkıyorum. Annemden öyle gördüğüm için öyle devam ediyorum 😅
BordoHuniliAnne simseklivekalpli bulgurun çok tozu oluyor, toz dediğimde kepeği gibi bir şey, mesela kısırlık bulgurada biraz sıcak su döküyorum, hızlıca karıştırıp süzüp sonra demleme suyunu koyuyorum.